GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο ένας απο τους τζιχαντιστές της επίθεσης στο Παρίσι

Στην ταυτοποίηση του ενός από τους οχτώ τζιχαντιστές που σκόρπισαν τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Π...

Αυτός είναι ο ένας απο τους τζιχαντιστές της επίθεσης στο Παρίσι
Στην ταυτοποίηση του ενός από τους οχτώ τζιχαντιστές που σκόρπισαν τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, παρασέρνοντας στο θάνατο 129 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 352 προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν γαλλικά Μέσα.
Πρόκειται για τον 29χρονο Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των τριών μακελάρηδων του θεάτρου Μπατακλάν.
Οι γαλλικές Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον δράστη από το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα κομμένο δάχτυλο εντός του θεάτρου.
Ο Μοστεφάι ήταν 29 ετών, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, είναι ο πρώτος από τους επτά τρομοκράτες που αναγνωρίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος τζιχαντιστής στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου και εκπαιδεύθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.
Τα γαλλικά Μέσα υπογραμμίζουν τη ζωή του σε πολύ υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ισλαμιστές που έχουν στραφεί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Το παλιό σπίτι του έγινε αντικείμενο ερευνών, το Σάββατο, από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδερφός του από το βράδυ του Σαββάτου.
Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις διασυνδέσεις του 29χρονου εντός και εκτός Γαλλίας, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σύνδεσμοί του με το Ισλαμικό Κράτος και πιθανόν  και νέοι πυρήνες τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση