GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σταθερές αξίες της Αράχωβας

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη το Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό  και έκρουσαν το τελευταίο… «καμπανάκι» εξόρμησης στον πιο δημοφιλή χειμερι...

Οι σταθερές αξίες της Αράχωβας
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη το Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό  και έκρουσαν το τελευταίο… «καμπανάκι» εξόρμησης στον πιο δημοφιλή χειμερινό ελληνικό προορισμό.  Την Αράχωβα την αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου, όμως στα λευκά της είναι πιο όμορφη από ποτέ. Με θερμοκρασία χαμηλή  και διάθεση αντιστρόφως ανάλογη, ετοιμαζόμαστε λοιπόν  για ακόμα μια χρονιά ν’ αποδράσουμε στην αγαπημένη του χειμώνα.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Ποιες είναι όμως οι σταθερές της αξίες; Ποιες προτάσεις πρέπει να επισκεπτείς, είτε έρχεσαι για πρώτη φορά, είτε είσαι «μόνιμος θαμώνας; Η Αράχωβα, πέραν των άλλων, εγγυάται ποιοτική καλοφαγία και διασκέδαση. Συγκεντρώσαμε σε έναν μίνι οδηγό τις προτάσεις φαγητού και διασκέδασης που δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ, τις επιλογές που όσα χρόνια και αν περάσουν σε αυτές θα καταλήγουμε, τα στέκια που έχουν αποδείξει ότι είναι κορυφαία και βρίσκονται σταθερά στα «must» μιας ταξιδιωτικής  ατζέντας.

All day long φιλοσοφία

Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία Λάκκα και  το chalet café-bar Sehre που με την πρόσφατη ανακαίνισή του και την επιμέλεια της ταλαντούχας designer Γεωργίας Τηλιγάδα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους ομορφότερους χώρους που θα δείτε. Φέτος, πριν από λίγες μέρες για την ακρίβεια, ανανέωσε τον εξωτερικό του χώρο με μοντέρνες κουρελούδες να πρωταγωνιστούν και να μας βάζουν σε πειρασμό να καθόμαστε έξω τις ηλιόλουστες μέρες.
Στο Sehre αγαπάμε την ζεστή φιλοξενία των αδερφών Σεχρεμέλη, τις πλούσιες επιλογές σε ροφήματα, τα καθαρά ποτά και το τέλειο ρακόμελο, τα cocktails του Αυγέρη και τις house μουσικές από ταλαντούχους djs που ανεβαίνουν στα decks του.Δες γιατί το Sehre θα γίνει στέκι σου εδώ.
Επόμενη στάση στην πλατεία, το Cine Celena. Ο παλιός κινηματογράφος της Αράχωβας έχει «δώσει τη θέση του» σε αυτό το πολυσύχναστο cafe-bar. Χωρισμένο σε δύο ορόφους, προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην πλατεία Λάκκα, μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες (καιρού επιτρέποντος, μην διστάσετε να επιλέξετε κάποιο από τα τραπέζια στην πλατεία).
Εδώ θα έρθετε για χορταστικό σπιτικό πρωινό, αρωματικό καφέ συνοδεία snacks ή γλυκών (χειροποίητα από την κυρία Ελένη, φημισμένο το cheesecake και η  μηλόπιτα), αλλά και για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, καθώς το βράδυ μετατρέπεται σε bar. Μάθε περισσότερα για το Cine Celena εδώ.
Λίγο πριν την πλατεία, όπως μπαίνουμε στο χωριό βρίσκεται το all time classic όλων των εποχών, μια από τις επιχειρήσεις που έχουν γράψει ιστορία, το Ε. All day long café bar restaurant στον κεντρικό δρόμο, που πέρυσι έσβησε το 20ο του κεράκι και απέδειξε πως οι ποιοτικές επιχειρήσεις αντέχουν στον χρόνο και ξεχωρίζουν. Ο προσεγμένος του χώρος με το πανέμορφο bar, τις chill out γωνιές και την γυάλινη οροφή στο χώρο του εστιατορίου που όταν χιονίζει είναι όνειρο, συνθέτουν μια πρόταση που ό,τι τύπος κι αν είσαι θα σε κάνει θαμώνα του.
Από το πρωί για πλούσιο πρωινό και καφέ, έως το βράδυ για ποτά μέχρι πρωίας και μουσικές που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη, εδώ θα βρεις το «place to be» σου. Αξίζει να δοκιμάσεις και την μεσογειακή δημιουργική του κουζίνα απολαμβάνοντας γευστικές προτάσεις επιπέδου και άψογο σέρβις.
  • Διαβάστε όλο το θέμα στο www.greekguide.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση