GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών - Όλο το παρασκήνιο

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εκλογών λόγω τεχνικού προβλήματος  που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστ...

Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών - Όλο το παρασκήνιο
Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εκλογών λόγω τεχνικού προβλήματος  που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και είχε συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.  Ήδη πολλοί βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος ζητούν την σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ και την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου και των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.  Κάποιοι ζητούν ακόμη και τη διεξαγωγή συνεδρίου.
Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:
"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".
Η πρόταση αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι από τον Φίλιππο Ταυρή, ενώ σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προτείνει να γίνει χειρόγραφα η καταγραφή.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό σύστημα ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο διευθυντής Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππος Ταυρής συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος  επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων
Χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε από το κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο είχε καταλύσει από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης .
Ωστόσο ο εκπρόσωπός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Ευθύνες υπάρχουν σε όλη τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλοι θα πρέπει να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί" πρόσθεσε. Ο κ. Αμπατζόγλου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ που ταλαιπωρήθηκε και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ. Παράλληλα, σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να πάει στην επόμενη μέρα, συντεταγμένα με βάση το ισχύον καταστατικό.
Ο καθένας μπορεί να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητές του, είπε επίσης ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συνυποψηφίων του κ. Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση