GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΙΣΙ: Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων...

Η "ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου" έμελλε να γραφτεί το βράδυ της Παρασκευής (13/11) σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της ηπείρου...

Η "ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου" έμελλε να γραφτεί το βράδυ της Παρασκευής (13/11) σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της ηπείρου, το Παρίσι. Η Πόλη του Φωτός βυθίστηκε στο αίμα από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Περισσότεροι από 126 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες, μέχρι το πρωί του Σαββάτου (14/11), όταν και οι αρχές επιβεβαίωσαν τις τοποθεσίες που έγιναν τα χτυπήματα.
Το σκηνικό του θανάτου στήθηκε στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στον οποίο υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα μετά από εισβολή της αστυνομίας για τον τερματισμό κατάστασης ομηρίας. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε δύο εστιατόρια, σκοτώνοντας περισσότερα από 30 άτομα ενώ έξω από στάδιο, την ώρα που σε αυτό διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας, έγιναν τουλάχιστον δύο εκρήξεις. Έξι ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλες επιθέσεις σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.
Ο συναγερμός άρχισε να "χτυπάει" γύρω στις 21:30 (ώρα Παρισιού), όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο γνωστό συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν και άρχισε να πυροβολεί, κρατώντας και ομήρους όσους βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν συναυλία συγκροτήματος.
Οι διαπραγματεύσεις που έγιναν δεν απέδωσαν καρπούς, με την αστυνομία να εισβάλει στον χώρο και να δίνει τέλος, αντικρίζοντας πτώματα παντού και το θέατρο να έχει κυριολεκτικά βαφτεί κόκκινο από το αίμα.



Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε όταν σε εστιατόριο κοντά στο θέατρο Μπατακλάν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας περισσότερα από 18 άτομα ενώ ένα ακόμα εστιατόριο στην περιοχή μπήκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών, με 14 ακόμα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.




Παράλληλα, τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν έξω από το Stade de France, το βασικό στάδιο της χώρας, στο οποίο εκείνη την ώρα ελάμβανε χώρα το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Γαλλία-Γερμανία. Παρών στο ματς μάλιστα ήταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φυγαδεύτηκε για να ξεκινήσει στη συνέχεια η καταμέτρηση και ο απολογισμός των τραγικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση