GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "G20" συμφώνησαν να αλλάξουν οι συνοριακοί έλεγχοι

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους και την ασφάλεια της αεροπορίας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που ...

Οι G20 συμφώνησαν να αλλάξουν οι συνοριακοί έλεγχοι
Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους και την ασφάλεια της αεροπορίας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους, σύμφωνα με το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της συνοδου που περιήλθε σήμερα σε γνώση του Ρόιτερς.
Οι επικεφαλής της G20, που συνεδριάζουν στην Τουρκία, καταδίκασαν ως "αποτρόπαιες" τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Υπογράμμισαν ότι παραμένουν ενωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το σχέδιο της ανακοίνωσης. Η οριστική ανακοίνωση θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.
Ομαλά ξεκίνησε η G20
Με την παρουσία ηχηρών ονομάτων όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ, η Ανγκέλα Μέρκελ, ο Ντέϊβιντ Κάμερον, αλλά με την απουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ξεκίνησε σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας η σύνοδος της ομάδας χωρών G 20.
Ο ένας μετά τον άλλον φτάνουν από το πρωί οι ξένοι ηγέτες για τη σύνοδο, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο.
Οι G 20 συστάθηκαν το 1999. Συνήθως τα αντικείμενα των συνόδων ήταν χρηματοοικονομικά ζητήματα. Ωστόσο τα τελευταία έτη συζητούνταν και θέματα διεθνούς τρομοκρατίας και ασφάλειας. Αυτό θα γίνει και φέτος, με σημεία αναφοράς τις επιθέσεις στο Παρίσι, την κατάσταση στη Συρία, το «Ισλαμικό Κράτος» και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
Ως προς τα οικονομικά, αναμένεται να συζητηθούν και οι διαστάσεις των στόχων περί βιώσιμης ανάπτυξης που εξέτασε ο ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευσή του το 2015. Επίσης, αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της φορολογίας των διεθνών εταιριών.
Σημασία έχουν όμως και οι διμερείς επαφές που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της συνόδου. Μετά τις επαφές και τις προγραμματισμένες συζητήσεις, η σύνοδος θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνέντευξη τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την παράδοση της προεδρίας των G 20 από την Τουρκία στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση