GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρίσι: Η τρομοκρατική επίθεση που αλλάζει το τοπίο στην Ευρώπη

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την δολοφονική τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στο Παρίσι.  Μέχρι στιγμής περισ...

Παρίσι: Η τρομοκρατική επίθεση που αλλάζει το τοπίο στην Ευρώπη

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την δολοφονική τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στο Παρίσι. 

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 153 άνθρωποι είναι νεκροί και 83 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί.

Θυμίζουμε ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που ζει και κινείται έως και σήμερα η Ευρώπη με δεδομένη και την άνοδο του ακροδεξιού ρεύματος το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, όπου τα ποσοστά της Μαρί Λεπέν, διαρκώς αυξάνονται. Παράλληλα αναμένεται να φέρει και κλείσιμο των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών σε μία προσπάθεια αποφυγής εισόδου των προσφύγων.

Οκτώ «τρομοκράτες», οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού Μισέλ Καντό είχε επίσης δηλώσει στον Τύπο ότι οι τρεις από τους δράστες είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί.

Η αστυνομική επιχείρηση «ήταν εξαιρετικά δύσκολη: οι τρομοκράτες είχαν κλειστεί στον όροφο και πυροδότησαν τα γιλέκα με τα εκρηκτικά» που φορούσαν, ανέφερε ο Καντό.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ένας τέταρτος επλήγη από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας.

Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής· ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση