GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν αλλοιώνεται το μήνυμα του Πολυτεχνείου!

Από τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο. Εκπρόσωπο Τύπου παράταξης "Συμμετέχω" Την στιγμή που η τρομοκρατία γίνεται αφορμή για την ...

Από τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο.
Εκπρόσωπο Τύπου παράταξης "Συμμετέχω"

Την στιγμή που η τρομοκρατία γίνεται αφορμή για την αναδιαμόρφωση του Παγκοσμίου Χάρτη, στους πολίτες ενισχύεται το εθνικιστικό φρόνημα και δυναμώνουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Ο φόβος της επανάληψης των τρομοκρατικών χτυπημάτων και ο πόνος της απώλειας ανθρωπίνων ζωών, δημιουργεί αίσθημα εκδικητικότητας και «νομιμοποιούνται» οι ωμές παρεμβάσεις στους λαούς της Ασίας.


Την ίδια ώρα στην Ελλάδα η συμφωνία με το κουαρτέτο, που δεν διαφυλάσσει την πρώτη κατοικία και ο διχασμός των Ελλήνων ακόμη και στα πιο αστεία ζητήματα, δεν δημιουργούν καμία προϋπόθεση συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και το παιχνίδι με τους δανειστές φαντάζει από καιρό χαμένο.

Σε αυτούς τους καιρούς όπου η επιχειρηματικότητα διαλύεται και η ανεργία αποτελεί μέγα θέμα άλυτο, στην ατζέντα της Ευρώπης, έρχεται να προστεθεί και το προσφυγικό όπου με το κλείσιμο των συνόρων, καλούμαστε αβοήθητοι από τους εταίρους μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας ως έθνος.

Σήμερα όμως είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου. Το μήνυμά του πιο επίκαιρο από ποτέ. Μας υπενθυμίζει πως υπάρχει η ανάγκη για συλλογικό αγώνα όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου και της νεολαίας, απέναντι σε όλα τα παράδοξα που συμβαίνουν και κανείς δεν πίστευε πως θα τα ζούσαμε πριν από λίγα χρόνια.

Είναι στρατηγικό λάθος να αλλοιώνουμε την τεράστια αυτή δημοκρατική επανάσταση στις μνήμες μας, εξαιτίας αυτών που στην πορεία παραστράτησαν.

Το πολυτεχνείο ζει και η ιστορία του οφείλει να εμπνεύσει τον κόσμο για να διεκδικήσει, να επαναστατήσει και να κερδίσει την ελευθερία του που εδώ και χρόνια κάθε μέρα την χάνει λίγο λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση