GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Γιάννη Κακουλίδη

«H ΔΗΜΑΡ αποχαιρετά με οδύνη τον εκλεκτό φίλο και σύντροφο Γιάννη Κακουλίδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα. «Ο Γιάννης, ιδρυτικό στέλ...

Η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Γιάννη Κακουλίδη

«H ΔΗΜΑΡ αποχαιρετά με οδύνη τον εκλεκτό φίλο και σύντροφο Γιάννη Κακουλίδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Ο Γιάννης, ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς συνέβαλε καθοριστικά στην λειτουργία του κόμματος.  Ήταν μέλος της Εκτελεστικής και Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι πρόσφατα και με τις ιδέες, τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ του έκανε τις κομματικές συνεδριάσεις πιο τρυφερές, πιο ανθρώπινες.

Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς, διανοούμενος, ανοικτόμυαλος, με εξαιρετικές πνευματικές και καλλιτεχνικές ευαισθησίες..

Τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜΑΡ, ο κόσμος της ευρύτερης Ανανεωτικής Αριστεράς, θα τον θυμούνται με μεγάλη αγάπη.       

O Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, κινηματογραφικά σενάρια αλλά και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

Είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση,  προδικτατορικά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ και του ΚΚΕ εσωτερικού, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής  με το  ΠΑΣΟΚ το 1984 και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.Με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ήταν υποψήφιος Βουλευτής  Β΄ Πειραιά  στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση