GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Σέβομαι την απόφαση της Βουλής για τη γενοκτονία των Ποντίων

"Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων, τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στ...

Φίλης: Σέβομαι την απόφαση της Βουλής για τη γενοκτονία των Ποντίων
"Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων, τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο και σέβομαι τη μνήμη των απογόνων τους", ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

"Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός, ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις", είπε και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει στη δημοκρατία αναστολή άποψης. Είναι γενοκτονία άποψης να πούμε ότι βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο".

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Παιδείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου "σε εκείνους που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα και τόνισε: "Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού, μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία".

Καταλήγοντας, ο κ. Φίλης ζήτησε "να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση