GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορούνται για τρομοκρατία οι συλληφθέντες στο Μόλενμπεκ

Η βαρύτατη κατηγορία της "τρομοκρατικής επίθεσης" βαρύνει τους δυο υπόπτους που εντοπίστηκαν αρχικά σε γαλλικό αυτοκινητόδρομ...

Κατηγορούνται για τρομοκρατία οι συλληφθέντες στο Μόλενμπεκ

Η βαρύτατη κατηγορία της "τρομοκρατικής επίθεσης" βαρύνει τους δυο υπόπτους που εντοπίστηκαν αρχικά σε γαλλικό αυτοκινητόδρομο και συνελήφθησαν στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών. Οι δυο θεωρούνται βασικά στελέχη του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. Ακόμη τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Άλλοι πέντε άνθρωποι που είχαν προσαχθεί το Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ύποπτοι είναι ο ιδιοκτήτης και ο συνοδηγός ενός αυτοκινήτου που ελέγχθηκε το Σάββατο στο Καμπρέ της βόρειας Γαλλίας, σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με τις Βρυξέλλες. Και οι δύο συνελήφθησαν στο Μόλενμπεκ.

Οι εισαγγελείς διευκρίνισαν επίσης ότι από την τετράωρη έρευνα που έγινε σε ένα σπίτι στην ίδια συνοικία σήμερα το πρωί δεν βρέθηκαν στοιχεία και δεν έγινε καμία σύλληψη.

Συλλήψεις υπόπτων στα σύνορα της Ολλανδίας με το Βέλγιο

Εν τω μεταξύ, ευρεία επιχείρηση των ολλανδικών αστυνομικών αρχών είναι σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα κοντά σε έναν αχυρώνα, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της Ολλανδίας με το Βέλγιο, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει και δύο συλλήψεις.

Αστυνομικοί πήγαν στο χωριό Σούστερεν, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορείως του Μάαστριχτ, όταν εκδηλώθηκε μια "ύποπτη πυρκαγιά" σε έναν αχυρώνα κοντά στον αυτοκινητόδρομο Α2, ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσε στην περιοχή, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, είπε μια εκπρόσωπος των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, τουλάχιστον 10 περιπολικά της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο βρίσκονται στο σημείο. Ο αυτοκινητόδρομος Α2 έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Οι πυροτεχνουργοί χρησιμοποίησαν ένα ρομπότ για να ελέγξουν ένα όχημα που είχε εγκαταλειφθεί στην άκρη του δρόμου.

Το ANP ανέφερε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες υποχρεώθηκε να γδυθεί εντελώς πριν τον οδηγήσουν σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση