GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Ποια συμφωνία; Έχουν ήδη υπογράψει μείωση συντάξεων

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα έναν πρωθυπουργό πιο Ευρωπαίο από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος τ...

Λεβέντης: Ποια συμφωνία; Έχουν ήδη υπογράψει μείωση συντάξεων

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα έναν πρωθυπουργό πιο Ευρωπαίο από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα πρόσθεσε.

«Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής θεωρώντας ότι η χώρα πρέπει να περάσει στην λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων. Αν δεν το καταλάβει αυτό ο Τσίπρας ''κακό του κεφαλιού του''», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης. 

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τους Ευρωπαίους προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει κάτι στο ασφαλιστικό, ενώ δίνει τα πάντα στο προσφυγικό.

Για το ανακοινωθέν που θα εκδοθεί μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι είναι ανούσιο, γιατί ήδη έχει συμφωνηθεί μείωση των συντάξεων. Η δε αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με την κυβέρνηση είπε ότι γίνεται μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης  έχουν ψηφίσει τα πάντα.

2 σχόλια

  1. Τσίπρας 2011 :[[ Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»]]
    «Το άλλο με τον Αλέξη, το ξέρεις;»
    ===========================
    Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011, όταν ο Παπανδρέου του ζητούσε συναίνεση!
    —————————————————————————————————–
    Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.
    Ωστόσο, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας, που «πετροβολούσε» το 2011 κάθε έννοια συναίνεσης και σύμπραξης μπροστά στα δύσκολα, αλλά αναγκαία τότε μέτρα, να ζητάει σήμερα συναίνεση και ενώ έχουν γίνει εκλογές μόλις 2 μήνες πριν, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος με την παραίτησή του, για ένα Μνημόνιο, που διαπραγματεύτηκε μόνος του και έφερε ο ίδιος χάρη στην ερασιτεχνική και ανούσια διαπραγμάτευση 7 μηνών, που κατέληξε με το «βατερλώ» της 12ης Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί ένα διχαστικό και άνευ ουσίας δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.
    Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011, όταν τον κάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να του ζητήσει τη στήριξή του μπροστά στα δύσκολα, που έρχονται, αφού εάν έπεφτε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε τα πράγματα θα έπαιρναν πολύ επικίνδυνη τροπή, όπως και έγινε τελικά… Τώρα όμως, εν έτει 2015, ζητάει τη συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, που ο ίδιος δεν έδινε ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια…!
    Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:
    «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.
    Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει . Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια. Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη Φορά Αριστερά:

    Από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη στη μείωση της κατώτατης σύνταξης με υπογραφή Χαϊκάλη
    Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν πρέπει να είχαν δει οι διάφοροι λαϊκοί αντιμνημονιακοί ήρωες ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που με δική τους υπογραφή θα μειωνόταν σημαντικά η κατώτατη σύνταξη.

    Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της αντιμνημονιακής Εφημερίδας των Συντακτών:
    Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή λόγω ατυχήματος, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης.

    Να τι υποσχόταν 2 μήνες πριν ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, από το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους:
    Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».
    Με τον αρμόδιο τεχνοκράτη υφυπουργό Παύλο Χαϊκάλη να φέρει την ιδιότητα του ερευνητή αστρολογίας, αναρωτιέμαι αν είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη για τη σπουδαία πολιτική καριέρα του. Άραγε, στα άστρα θα πει τον πόνο του, που δεν τον μαρτυρούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση