GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα μάθημα ιστορίας για τον κύριο Φίλη…

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε πρόσφατα τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Φίλη να αρνείται σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή τη Γενοκτονία του Ποντιακού...

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε πρόσφατα τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Φίλη να αρνείται σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είναι πραγματικά λυπηρό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι πως πλέον εκπροσωπούν όχι μόνο το κόμμα τους ως στελέχη ή δημοσιογράφοι κομματικών οργάνων αλλά την επίσημη Ελληνική Πολιτεία, όλους τους Έλληνες Πολίτες.

Η δήλωση του κυρίου Φίλη δεν εκθέτει μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εκθέτει την Ελλάδα στο εξωτερικό και αποδυναμώνει τη θέση της στα διεθνή fora.

Με τη δήλωση του ο κύριος Φίλης αρνείται την ιστορική πραγματικότητα, τη μνήμη των βίαιων εκτοπισμών, τη θανάτωση 368.000 περίπου Ελλήνων του Πόντου που ξεψύχησαν στο πλάι των Αρμενίων των οποίων τη γενοκτονία αναγνώρισε ο ΟΗΕ ύστερα από πολύχρονους διπλωματικούς αγώνες.

Αρνείται όμως ο κύριος Φίλης και κάτι άλλο.

Αρνείται τη συνέχεια του Ελληνικού Κράτους καθώς το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει ομόφωνα από τις 24 Φεβρουαρίου του 1994 την Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών και καθιέρωσε τη 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης τους.

Για την ιστορία τότε, πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Γι΄ αυτό και σήμερα, σε μια άλλη συγκυρία με την πατρίδα μας διεθνώς κατασυκοφαντημένη και με κυρίαρχο το έλλειμμα οικονομικής αλλά κυρίως πολιτικής αξιοπιστίας, είναι απαράδεκτη η απαξίωση από το λόγια Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, της εθνικής διπλωματικής προσπάθειας τόσων ετών.

Γιατί ο κύριος Φίλης με τα λόγια δεν προκαλεί μόνο το δημόσιο αίσθημα αλλά ταυτόχρονα υπονομεύει τη χώρα στα διεθνή όργανα και αποδομεί τον εθνικό δημόσιο λόγο στο εξωτερικό δίνοντας επιχειρήματα σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας.

Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που θα τελειώνει μια και καλή την ανακύκλωση παρα-ιστορικών και προκλητικών θεωριών συνωμοσίας.

Γιατί όπως φαίνεται ο κύριος Υπουργός Παιδείας μάλλον χρειάζεται ένα καλό μάθημα Ιστορίας.

Κίνημα Νέων
Νέοι Σοσιαλιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση