GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά πολιτείες των ΗΠΑ κλείνουν την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες

Μετά την Αλαμπάμα και το Μίσιγκαν ακόμη πέντε πολιτείες προστέθηκαν στη λίστα των πολιτειών που δηλώνουν ότι δεν θα δέχονται Σύρους πρό...

Επτά πολιτείες των ΗΠΑ κλείνουν την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες
Μετά την Αλαμπάμα και το Μίσιγκαν ακόμη πέντε πολιτείες προστέθηκαν στη λίστα των πολιτειών που δηλώνουν ότι δεν θα δέχονται Σύρους πρόσφυγες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Οι κυβερνήτες του Τέξας, του Αρκάνσας, της Ιντιάνα, της Λουιζιάνα, του Μισισίπι, της Αλαμπάμα και του Μίσιγκαν δήλωσαν πως θα σταματήσουν να υποστηρίζουν το στόχο του προέδρου των ΗΠΑ για την αποδοχή των 10.000 προσφύγων από τη Συρία κατά τα προσεχή έτη.
«Το Τέξας δεν μπορεί να μετάσχει σε οποιαδήποτε πρόγραμμα που σχετίζεται με τη μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων, από τους οποίους ο καθένας μπορεί να έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία», ανέφερε ο κυβερνήτης του Τέξας σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Μπαράκ Ομπάμα.
«Ούτε εσείς, ούτε κάποιος άλλος ομοσπονδιακός αξιωματούχος μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν έχουν μετάσχει σε κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα», πρόσθεσε.
Νομικοί αναλυτές  ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι κυβερνήτες έχουν τη δικαιοδοσία να σταματήσουν να δέχονται πρόσφυγες στις πολιτείες τους.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την εξουσία στο προσφυγικό. Αν κάνουν δεκτούς Σύρους πρόσφυγες, τότε θα έρθουν στη χώρα», εξήγησε η Ντέμπορα Ανκερ, καθηγήτρια Νομικής στο Χάρβαρντ.
«Δεν πρόκειται για ανθρώπους που φτάνουν μόνοι τους στα σύνορα κάποιας πολιτείας. Η κυβέρνηση τους επιτρέπει να μπουν στη χώρα»
Η απόφαση να σταματήσουν να δέχονται πρόσφυγες από τη Συρία προέκυψε τρεις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.
Το πρόγραμμα υποδοχής των Σύρων προσφύγων δεν έχει αλλάξει, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους και σχεδιάζουν ακόμη να δεχτούν 10.000 Σύρους πρόσφυγες στη χώρα εντός του επόμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ζητούν να τροποποιηθεί ή και να ακυρωθεί εντελώς το πρόγραμμα αυτό.
"Οι πρόσφυγες αυτοί υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον ταξιδιώτη στις ΗΠΑ", σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε (σ.σ. τη φιλοξενία των προσφύγων) με ασφάλεια και κατά τρόπο που θα αντικατοπτρίζει τις αμερικανικές αξίες", πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε καλέσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναστείλει το σχέδιο υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ.
"Οι ηγέτες του FBI, του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCTC) και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κατ' επανάληψη αναφέρει στην επιτροπή του ότι δεν διαθέτουμε επιτόπου τις αναγκαίες πληροφορίες για να ελέγξουμε εξονυχιστικά τους Σύρους πρόσφυγες που επιδιώκουν να εγκατασταθούν εδώ", ανέφερε ο βουλευτής Μάικλ Μακόλ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Ομπάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση