GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΣτΕ ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Ακυρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησ...

Το ΣτΕ ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές
Ακυρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη για την ανάκληση της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".
Σε δυο διασκέψεις, κεκλεισμένων των θυρών, οι σύμβουλοι Επικρατείας , κατά πλειοψηφία, έκαναν δεκτές τις προσφυγές τόσο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", όσο και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" που ζητούσαν την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την πλειοψηφία της Ολομέλειας να συντάχθηκε με το σκεπτικό της απόφασης του Ε΄ Τμήματος (3191/2015) η οποία είχε κρίνει πως από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές των κοιτασμάτων Ολυμπιάδας και Σκουριών δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας. Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες δοκιμές ήταν και ο λόγος που είχε επικαλεστεί στην απόφαση του ο κ. Σκουρλέτης καθώς όπως ανέφερε παραβιάστηκε ο συγκεκριμένος όρος που είχε τεθεί.
Πάντως, η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση