GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάστατη η ΕΛ.ΑΣ. για το ξήλωμα των "αδιάφθορων"

«Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κάνει εξαιρετική δουλειά και όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα», είχε α...

Ανάστατη η ΕΛ.ΑΣ. για το ξήλωμα των αδιάφθορων
«Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κάνει εξαιρετική δουλειά και όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα», είχε απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, σε ερώτηση σχετική με τη διαφθορά, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στις 13 Οκτωβρίου. Τι άλλαξε σε... 22 ημέρες και ο αρμόδιος υπουργός έστειλε επιστολή (4 Νοεμβρίου) αντικατάστασης της ηγεσίας της, αποδίδοντας αναποτελεσματικότητα και καθυστέρηση στις έρευνες υποθέσεων;
Το ερώτημα θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον, υποστηρίζουν κύκλοι στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αποδίδοντας με τη σειρά τους σκοπιμότητα στην υπουργική κίνηση, αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".
Η ενέργεια του κ. Τόσκα στοχεύει στον πλήρη έλεγχο των κινήσεων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία έχει τη δυνατότητα ερευνών σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναφέρουν στελέχη της Αστυνομίας, τονίζοντας τα ανακριτικά «υπερ-όπλα» που έχει στη φαρέτρα της βάσει του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της.
Ποια είναι όμως μερικά από αυτά; Κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης δεν ισχύει το φορολογικό απόρρητο, ενώ όταν... επιβάλλεται, είναι δυνατή η άρση απορρήτου της επικοινωνίας και του τραπεζικού ή χρηματιστηριακού απορρήτου, σύμφωνα με συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες.
Ουσιαστικά όποιος έχει τον «έλεγχό» της μπορεί να καθορίζει τον τομέα των ερευνών αλλά και των... μη ερευνών, υποστηρίζουν αινιγματικά τα ίδια στελέχη, τα οποία επιμένουν πως πρόκειται για μια «επιχείρηση»... κατάληψης επιτελικών θέσεων σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, τοποθετώντας αξιωματικούς που είναι πρόθυμοι ή «υποχρεωμένοι» (λόγω της επιλογής τους) να εκτελέσουν τις όποιες οδηγίες των πολιτικών προϊσταμένων τους.
"Επιχειρούν να φτιάξουν έναν ένστολο κομματικό στρατό που δεν είχαν και το κάνουν άγαρμπα", δηλώνει μεγάλη μερίδα αξιωματικών της Αστυνομίας, που έχει διαπιστώσει αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες, αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".
Ο κ. Τόσκας υπερασπιζόμενος την επιλογή αντικατάστασης του διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανταγωνισμός ομάδων ή ατόμων στην Αστυνομία, τις οποίες όμως δεν θα επιτρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση