GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την επίθεση στον Κουμουτσάκο και τις δηλώσεις Φίλη

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσά...

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκος και τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για την Γενοκτονία των Ποντίων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ως ένα ακόμη ακραίο φαινόμενο πολιτικής βίας, την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ.Γ.Κουμουτσάκος από φασιστοειδή στοιχεία τα οποία θα πρέπει να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Θα πρέπει επιτέλους, οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να ανοίξουν μια σοβαρή συζήτηση για την αντιμετώπιση της πολιτικής βίας.

Επισημαίνουμε ότι η χρησιμοποίηση ενός έντονα τοξικού εθνικιστικού λόγου από υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και πρακτικές όπως η κοινή εμφάνιση βουλευτών του δημοκρατικού τόξου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα, συντελούν στο γιγάντωμα της φασιστικής βίας και δημιουργούν τεράστιους κινδύνους που υπονομεύουν τη δημοκρατική σταθερότητα.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, όπως και καθε πολίτης, έχει το δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης της άποψής του για ιστορικά γεγονότα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, οι απόψεις αυτές θα πρέπει να εκφράζονται μετά από συνεκτίμηση των πολιτικών δεδομένων και των ενδεχόμενων παρενεργειών εκμετάλλευσης που μπορούν να τύχουν.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές λογικές συμψηφισμού, όπως αυτές που ακολουθούσαν στον παρελθόν και τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και πολύ περισσότερο κατηγορίες για «εθνική προδοσία». Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε άγονες διχαστικές διαμάχες που ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ας κοιτάξουμε το παρόν και μέλλον της χώρας.

https://socialdemogr.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση