GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέφαντος: Δεν παίζει την μπαλάρα του Βαλβέρδε, λείπει ένας Ιμπαγάσα

Άρθρο του Νίκου Αλέφαντου Θα σας πω κάτι που λείπει από αυτόν τον Ολυμπιακό. Καταρχήν, για το ματς με τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός ε...

Αλέφαντος: Δεν παίζει την μπαλάρα του Βαλβέρδε, λείπει ένας Ιμπαγάσα
Άρθρο του Νίκου Αλέφαντου

Θα σας πω κάτι που λείπει από αυτόν τον Ολυμπιακό. Καταρχήν, για το ματς με τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από αυτές τις ομάδες, φάνηκε κουρασμένος, έχει τραβήξει μεγάλο λούκι, δε χρειάζεται να παίξουνε μπαλάρα αυτοί οι παίκτες για να κερδίσουνε τον κάθε Ηρακλή. Όσο κι αν παίξουνε καλά οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού εδώ, ένα-δύο γκολ θα τα φάνε.

Το θέμα όμως είναι ότι δε βλέπουμε μπάλα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Είναι σαφές αυτό, το έχω δει και ξαναδεί να γίνεται. Στο Τσάμπιονς Λιγκ στήνεται πολύ καλά ο Σίλβα, στήνεται όπως πρέπει για να παίρνει τα αποτελέσματα. Τα δύο χαφ Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς είναι καλά για Τσάμπιονς Λιγκ, να τρέχουν και να κόβουν, να παίζουν δυνατά, να δένουν με την άμυνα. Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα δε δίνουν χρώμα, δε βοηθάνε την ομάδα να παίξει μπάλα.

Έχει και τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός που στην ουσία δεν παίζει χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζει δεύτερος κυνηγός. Έτσι ο Ολυμπιακός έχει την επιθετική τριάδα του μπροστά και τον Φορτούνη δεύτερο φορ, με αποτέλεσμα όλο το παραγωγικό παιχνίδι από τα χαφ να πρέπει να το βγάλουν ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς.

Λείπει ένας χάφαρος δημιουργός όπως ήταν ο Ιμπαγάσα. Τον έβαζε ο Βαλβέρδε δίπλα στον αμυντικό χαφ και είχε μπροστά του τον Φουστέρ να παίζει σε ρόλο Φορτούνη. Γενικώς δε βλέπουμε την μπαλάρα που βλέπαμε επί Βαλβέρδε, με την πίεση την τρομερή, για 60 λεπτά χαιρόσουν μπάλα. Τώρα βαριέσαι να τον βλέπεις στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό. Ανασταλτικά είναι καλός αλλά όταν πάρει την μπάλα δεν επιβάλλει το παιχνίδι του, είναι στατικός. Όταν χάσουνε την μπάλα οι μπροστινοί του, δύο κόφτες τρέχουνε στο κέντρο να την πάρουνε, και όταν την πάρουνε, τη μία θα τη δώσουνε κοντά, την άλλη θα τη χάσουνε, τσουλάει μονότονα το ματς.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τη Λεωφόρο τώρα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει, έχει καλύτερη ομάδα από αυτόν τον Παναθηναϊκό, έχει πολύ καλύτερους παίκτες. Αλλά πρέπει να τους πιέσει εκεί ο Ολυμπιακός, μην τους αφήσει. Αν βρει λόγου χάρη τον Μαρινάκη μπακ, να τον πιέσει, να ανεβάσει παίκτες στην πλευρά του, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Να το γυρίσει έξυπνα σε 4-5-1 όπως κάνει στην Ευρώπη, και θα πάρει το αποτέλεσμα της νίκης. Δεν ξέρω τι θα προλάβει να παρουσιάσει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Για τον ΠΑΟΚ τα έχω πει από τις αρχές και με έβριζαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Κάθε χρόνο τους τα λέω. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχω προσωπικά, ό,τι βλέπω λέω. Είπαμε, δεν υπάρχει Κροάτης προπονητής εκτός του Μπίλιτς, ο Τούντορ τα έχει κάνει θάλασσα. Είπαμε ότι ο Ολυμπιακός μαζί με Δέλλα, Αναστασίου, θα διώξει και τον Τούντορ. Είπαμε ότι 30 βαθμούς θα πάει ο ΠΑΟΚ πίσω από τον Ολυμπιακό. Είναι δραματική κατάσταση, με κάνει να μη θέλω να τον δω, χθες γύρναγα το κανάλι και έβλεπα Λίβερπουλ. Είναι πλήρη αποτυχία ο ΠΑΟΚ και είναι κρίμα για τα λεφτά του Σαββίδη.

Σε ό,τι αφορά το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος ξεκίνησε πολύ καλά, ο Ναπολεόνι με τον Μαρσελίνιο έκαναν όργια, προηγήθηκε ο Ατρόμητος και έπρεπε να κάνει το 2-0 με το δοκάρι που είχε. Στο γκολ του ο Ναπολεόνι εξέθεσε όλη την άμυνα του ΠΑΟ. Και είχε και δοκάρι μετά.

Όμως οι αλλαγές του Παναθηναϊκού βγήκαν πολύ καλές και ανέβηκε όλη η ομάδα του. Το γύρισε σε 4-3-3, πέταξε τον Νίνη έξω για τον οποίο έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να παίζει, έβαλε τον Ατζαγκούν, έσπρωξε τον Καρέλη πλάγια να τον απελευθερώσει από τα στόπερ, έριξε κοντά στον Μπεργκ και τον Πέτριτς. Και το γύρισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ήταν πολύ καλός και νίκησε.

Σε όλο το παιχνίδι έπαιζε ο Δέλλας ανοικτά, ενώ προηγούταν στο σκορ και ήταν β΄ ημίχρονο, τίποτα, εκεί να παίζει ανοικτά και την πάτησε. Δεν έπαιζαν καλά τα χαφ του, δεν τραβάγανε ο Γοδόι και ο Ουσέρο να βοηθάνε την άμυνα. Είχε και ατυχίες ο Ατρόμητος με τραυματισμούς, μεγάλη απώλεια ο Φυτανίδης, μόνο ο Λαζαρίδης έμεινε, ο άλλος ο στόπερ ο Βούλγαρος δε βοηθάει, του χτύπησε μέσα στο ματς και ο Κυβρακίδης, δεν είχε μπακ. Δεν έπρεπε ο Δέλλας να βγάλει τον Μπρίτο για να περάσει μέσα ένα νέο παιδί τον Λημνιό. Αυτά είναι λάθη.  
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση