GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εβδομάδα εντατικών "αντιτρομοκρατικών" διαβουλεύσεων για τον Ολάντ

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, ανοίγοντας μία εβδομάδα εντατικών διπλωματικών διαβουλεύσεων για τον Γάλλο πρόεδ...

Εβδομάδα εντατικών
Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, ανοίγοντας μία εβδομάδα εντατικών διπλωματικών διαβουλεύσεων για τον Γάλλο πρόεδρο. 
Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενοι από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, βρέθηκαν μαζί στο Μπατακλάν και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο ο καθένας στο τείχος από λουλούδια, κεριά και γαλλικές σημαίες που έχει σχηματισθεί εκεί.
Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες έφθασαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, όπου θα έχουν συνομιλίες με θέμα την τρομοκρατία και τη Συρία.
Η συνάντηση Ολάντ-Κάμερον ανοίγει μία εβδομάδα εντατικών διπλωματικών διαβουλεύσεων για τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, την Πέμπτη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Στο μεταξύ , θα έχει συναντηθεί στο Παρίσι με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.
Στόχος του Φρανσουά Ολάντ είναι να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Το βράδυ της Παρασκευής, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομοφώνως απόφαση που καλεί τα κράτη που είναι σε θέση να το κάνουν "να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα" κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση