GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημίτης: Διαπλεκόμενος με εκδότες ο Ανδρέας Παπανδρέου

Για τον τρόπο σχηματισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για διαπλοκή σε σχέση με το ρόλο μεγαλο...

Σημίτης: Διαπλεκόμενος με εκδότες ο Ανδρέας Παπανδρέου

Για τον τρόπο σχηματισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για διαπλοκή σε σχέση με το ρόλο μεγαλοεκδότη κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Δρόμοι ζωής».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι ο πρώην πρωθυπουργός προβαίνει σε σειρά αποκαλύψεων που αφορούν στο διάστημα της παρουσίας του στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος αναφέρεται στη διαπλοκή με τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ στηλιτεύει τον αρνητικό ρόλο γνωστής εφημερίδας της εποχής.

Όπως αναφέρει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του:

«Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, με επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο διευθυντής μεγάλης εφημερίδας. Είχε αναλάβει, όπως είπε, έπειτα από παράκληση του Ανδρέα και της κυρίας Λιάνη, να τους βοηθήσει στη συγκρότηση της κυβέρνησης. Ήθελε να πληροφορηθεί αν ήμουν σύμφωνος να αναλάβω το Υπουργείο Βιομηχανίας. Δεν μπόρεσα να κρύψω την έκπληξή μου για τον τρόπο σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Επέμενε, όμως, ότι δεν πρόκειται για δική του πρωτοβουλία - είχε εντολή από την Εκάλη».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι τον εξόργιζε το γεγονός, ενώ σταδιακά άρχισε να απομακρύνεται από το κόμμα:

«Άλλαξα άποψη βαθμιαία, από το 1990 και μετά. Έβλεπα ότι σιγά σιγά είχαν πάψει να λειτουργούν ακόμη και οι ελλιπείς διαδικασίες συνεννόησης που υπήρχαν, σε επίπεδο ηγετικής ομάδας. Δημιουργήθηκε περί τον Ανδρέα ένας κύκλος αδιαφανής, ασύδοτος, που καθόριζε σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις. Έπρεπε να εκδηλωθεί αντίδραση σ’ αυτή την εξέλιξη. Και, κυρίως, να προβληθεί η αντίληψη για μια πιο ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Κινήματος - αυτονόητη, βέβαια, αλλά όλο και πιο αιρετική, αν ληφθεί υπόψη το νέο περιβάλλον που είχε διατηρηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση