GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν ως τελευταίο χαρτί της διπλωματίας

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν. Με τις σχέσεις των δυο χωρών να βρίσκονται πλέον σε οριακή ...

Συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν ως τελευταίο χαρτί της διπλωματίας

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν. Με τις σχέσεις των δυο χωρών να βρίσκονται πλέον σε οριακή ένταση μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, η συνάντηση των δυο προέδρων φαίνεται πως είναι το τελευταίο χαρτί της διπλωματίας.

Τη συνάντηση προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας πέρασαν στο παρελθόν από πολλές δοκιμασίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "μετά από αυτό το πρόσφατο γεγονός, που λύπησε όλους, θα κερδίσει η διπλωματία και οι σχέσεις των δύο χωρών θα βρουν το δρόμο τους".

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έδωσαν τις πληροφορίες που έχουν στους Ρώσους στρατιωτικούς. "Επιθυμούμε να κρατήσουμε ανοικτά τόσο τα διπλωματικά όσο και τα στρατιωτικά κανάλια".

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι περιμένει συγνώμη από την Τουρκία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι "δεν χρειάζεται να πούμε συγνώμη σε μια κατάσταση που έχουμε δίκιο. Αλλά τη λύπη μας την εκφράσαμε χθες τηλεφωνικά. Και σήμερα όλοι εκφράσαμε τη λύπη μας. Όμως οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι και παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος μας". Ο ίδιος ο Ερντογάν προχώρησε λέγοντας ότι είναι η Ρωσία που πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία συγγνώμη.

Με το τελευταίο χαρτί της διπλωματίας να εκκρεμεί, η Μόσχα έχει ήδη ξεκινήσει τα αντίποινα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία και προειδοποίησε για "τρομοκρατικούς κινδύνους".

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε σήμερα από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει μέσα δύο ημέρες σειρά οικονομικών μέτρων, σε αντίποινα για την "επιθετική ενέργεια" της Τουρκίας η οποία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη μεθόριο με τη Συρία.

Τα μέτρα θα αφορούν τόσο το εμπόριο, όσο και τις επενδύσεις, καθώς και την απασχόληση εργατικού δυναμικού, τον τουρισμό, τις αεροπορικές μεταφορές, ακόμη και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση