GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Καλεί την αντιπολίτευση σε διάλογο για τα "μεγάλα, εθνικά θέματα"

«Άνοιγμα» στην αντιπολίτευση για τα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και "στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συν...

Τσίπρας: Καλεί την αντιπολίτευση σε διάλογο για τα

«Άνοιγμα» στην αντιπολίτευση για τα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και "στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα" κάνει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». 

Ωστόσο, όπως τονίζει, αν δεν ανταποκριθούν τα κόμματα, δεν θα περιμένει, η κυβέρνηση μπορεί και μόνη της να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται.

Όσον αφορά την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι σαφής ένδειξη πως το παιχνίδι θα "γυρίσει": "Η οικονομία επιτέλους θα ανακάμψει, με στόχο να απελευθερωθούμε από την τρόικα" λέει χαρακτηριστικά. Επόμενος στόχος είναι η επιτυχής πρώτη αξιολόγηση ώστε να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το χρέος τονίζει ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα σενάρια πτώσης της κυβέρνησης με αφορμή τις κρίσιμες ψηφοφορίες που έχει μπροστά της οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε νέες απώλειες βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για ευσεβείς πόθους, καθώς εμφανίζεται βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή.

«Ας μην κρατάνε την αναπνοή τους μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση γιατί δεν θα αντέξουν τέσσερα χρόνια χωρίς αναπνοή» είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στην παραίτηση του πρώην στενού του συνεργάτη Γαβριήλ Σακελλαρίδη τόνισε πως σέβεται την απόφαση του αν και δεν την κατανοεί, ωστόσο εξάρει τη στάση του να παραδώσει την έδρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θυμάται την τελευταία φορά που βουλευτής διαφώνησε με το κόμμα του και παραιτήθηκε.

«Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για τον Στάθη Παναγούλη που δεν παρέδωσε την έδρα. Δεν αποφεύγει επίσης να «βαθμολογήσει» τους υπουργούς του, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αποτίμηση θα γίνει με τη λήξη του εξαμήνου. 

Τέλος, ο πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά για το προσφυγικό και τη στάση της Ευρώπης, ενώ δηλώνει με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση