GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν βρεθείτε στο Παρίσι, το Μουσείο Ροντέν άνοιξε και σας περιμένει

Αν είστε λάτρεις του "Σκεπτόμενου" και άλλων έργων του διάσημου γλύπτη Ροντέν, τότε στην επόμενη επίσκεψή σας στο Παρίσι, δ...

Αν βρεθείτε στο Παρίσι, το Μουσείο Ροντέν άνοιξε και σας περιμένει
Αν είστε λάτρεις του "Σκεπτόμενου" και άλλων έργων του διάσημου γλύπτη Ροντέν, τότε στην επόμενη επίσκεψή σας στο Παρίσι, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το ανακαινισμένο Μουσείο Ροντέν, το οποίο επαναλειτουργεί μετά από τρία χρόνια έργων και συντήρησης.
Για την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του παριζιάνικου ανακτόρου του 18ου αιώνα, όπου στεγαζόταν παλαιότερα στο Ξενοδοχείο Βύρων, δαπανήθηκαν περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ.
Πολλά από τα έργα του μεγάλου γλύπτη έχουν αποκατασταθεί και η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με έργα του Edvard Munch και Βίνσεντ Βαν Γκογκ, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά.


Η έκθεση εστιάζει στην εργασία του Γάλλου γλύπτη και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά του έργα: τον "Σκεπτόμενο", το "Φιλί" και τις "Πύλες της Κολάσεως". Δύο μεγάλα δωμάτια είναι αφιερωμένα στην τέχνη του Ροντέν ενώ το μουσείο εκθέτει ακόμα σύγχρονα μπρούντζινα γλυπτά που δημιουργήθηκαν από αυθεντικά εκμαγεία.

«Ο Ροντέν, όπως όλοι οι γλύπτες της Αναγέννησης, ξεκινούσε με πηλό, έφτιαχνε το μοντέλο και στη συνέχεια έδινε με τα χέρια του μορφή στο έργο. Όμως αυτά τα μοντέλα πολύ σπάνια διατηρούνται, αφού τα περισσότερα καταστρέφονται. Αυτό το εκμαγείο αποτελεί το πιο πιστό και μοναδικό αποτύπωμα του έργου του καλλιτέχνη» υποστηρίζει η Κατρίν Σεβιγιότ, διευθύντρια του Μουσείου Ροντέν.

Το μουσείο είναι ένα από τα δέκα πιο δημοφιλή στη Γαλλία. Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι κάθε χρόνο, έρχονται εδώ και θαυμάζουν τα αριστουργήματα του Ροντέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση