GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Η χώρα ξανακύλησε σε καθοδικό σπιράλ

«Μπορεί βάσιμα να εκτιμηθεί ότι το μείγμα των παρεμβάσεων, το οποίο δείχνει ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση υφιστάμενων ή την ...

Σταϊκούρας: Η χώρα ξανακύλησε σε καθοδικό σπιράλ
«Μπορεί βάσιμα να εκτιμηθεί ότι το μείγμα των παρεμβάσεων, το οποίο δείχνει ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση υφιστάμενων ή την επιβολή νέων φόρων, θα οδηγήσει σε δημοσιονομικές αποκλίσεις, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβολής και άλλων μέτρων» εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα της δεκάμηνης διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ότι η χώρα ξανακύλησε στο "καθοδικό σπιράλ"». Τονίζει ότι η ΝΔ διαρκώς αξιολογεί τη μετάφραση της συμφωνίας με τους δανειστές σε μέτρα και πολιτικές και στο πλαίσιο αυτό «καταψηφίζει την επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στηρίζει τις αναγκαίες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη της οικονομίας, όπως ήδη έχει αποδείξει (αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, ενίσχυση δημοσιονομικού πλαισίου, αποκρατικοποίηση ΟΔΙΕ, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών κ.α.)».
 
Ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι το ζήτημα του χρέους θα μπει τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «με την υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν το 2012».
 
Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, αναφέρει: «Οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δημοκρατική διαδικασία με πολιτικό πολιτισμό, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και με αναγνώριση της -μακράς και επωφελούς για τη χώρα- ιστορικής διαδρομής του κόμματος. Η επομένη της διαδικασίας πρέπει να μας βρει τους περισσότερους με ψυχική ενότητα, υποδειγματική πολιτική συνοχή και διαθέσιμους για συντεταγμένες δημιουργικές δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση