GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστήριο με τον Τζιχάντι Τζον - Αναζητούν αποδείξεις για τον θάνατό του

Το Πεντάγωνο δηλώνει 99% σίγουρο πως ο τζιχαντιστής και μέλος του Ισλαμικού Κράτος Τζιχάντι Τζον σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που...

Μυστήριο με τον Τζιχάντι Τζον - Αναζητούν αποδείξεις για τον θάνατό του

Το Πεντάγωνο δηλώνει 99% σίγουρο πως ο τζιχαντιστής και μέλος του Ισλαμικού Κράτος Τζιχάντι Τζον σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά αεροσκάφη τη νύχτα στη Συρία.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με ακτιβιστές ο τζιχαντιστής Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έπεσε νεκρός κοντά στην τοποθεσία όπου η οργάνωση πραγματοποιούσε βάρβαρες εκτελέσεις.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο Sky News ότι ο τζιχαντιστής μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο από μέλη της οργάνωσης.

"Ο Εμουάζι, Βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση