GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Βρετανικό αεροπλάνο απέφυγε πύραυλο στην Αίγυπτο

Ένα βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος παρολίγο να πληγεί από πύραυλο καθώς πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαρμ αλ-Σέιχ στην Αί...

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Βρετανικό αεροπλάνο απέφυγε πύραυλο στην Αίγυπτο
Ένα βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος παρολίγο να πληγεί από πύραυλο καθώς πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαρμ αλ-Σέιχ στην Αίγυπτο τον Αύγουστο, αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρότι η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει συμπεράνει πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν απόπειρα επίθεσης.
Ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways, που πραγματοποιούσε πτήση από το Λονδίνο στην Αίγυπτο, έλαβε προληπτικά μέτρα όταν εντόπισε τον πύραυλο να πλησιάζει το αεροσκάφος το οποίο προσέγγιζε το θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Ο πύραυλος φέρεται να πλησίασε το αεροσκάφος στα 300 μέτρα, δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα.
Η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι συνέβη το περιστατικό αλλά υποβάθμισε τη σημασία του καθώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε τοποθέτηση βόμβας.
"Ερευνήσαμε το περιστατικό τότε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση και ότι πιθανώς να οφείλεται σε ασκήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούσε ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή εκείνη την περίοδο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.
Κυβερνητική πηγή μάλιστα είπε ότι ο πύραυλος δεν πλησίασε το αεροπλάνο σε τόσο μικρή απόσταση όση υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει αναστείλει τις πτήσεις από και προς το αιγυπτιακό αυτό θέρετρο εξαιτίας της ανησυχίας ότι το ρωσικό αεροσκάφος ενδεχομένως να συνετρίβη έπειτα από έκρηξη βόμβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση