GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο ο Χριστόδουλος Ξηρός για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"

"Εδώλιο" έδειξε το Συμβούλιο Εφετών στον Χριστόδουλο Ξηρό και σε 27 ακόμη κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στο σχέ...

Στο εδώλιο ο Χριστόδουλος Ξηρός για το σχέδιο

"Εδώλιο" έδειξε το Συμβούλιο Εφετών στον Χριστόδουλο Ξηρό και σε 27 ακόμη κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στο σχέδιο "Γοργοπόταμος", το οποίο είχε στόχο να δραπετεύσουν οι καταδικασθέντες ως μέλη της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, εκτός από τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη “17 Νοέμβρη” Χριστόδουλο Ξηρό, είναι η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και οι Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ.

Επίσης, με το ίδιο βούλευμα παραπέμπονται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η σύντροφος του ενός, Ευαγγελία Στατήρη, οι οποίες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου για να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι είχαν οργανώσει την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Γοργοπόταμος”, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, προκειμένου να πετύχουν την αποφυλάκιση των εγκλείστων καταδικασθέντων ως μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, ανατινάζοντας μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή δύο κατηγορουμένων, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση