GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα μελετά το ΔΝΤ!

Νέα μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τίτλο: «Μετριασμός των τιμών σε περιπτώσεις κρίσης», εξετάζει τις επιπτώσεις από τη μεί...

Νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα μελετά το ΔΝΤ!
Νέα μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τίτλο: «Μετριασμός των τιμών σε περιπτώσεις κρίσης», εξετάζει τις επιπτώσεις από τη μείωση του ρυθμού αύξησης των μισθών κατά 2% σε πέντε χώρες της Ευρωζώνης - την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Εγκρίθηκε δε για δημοσιοποίηση από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Μορίς Όμπστφελντ, και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.
 
«Η ονομαστική αύξηση των μισθών περιορίστηκε απότομα, αλλά οι μισθοί δεν μειώθηκαν ανάλογα με τα προ κρίσης επίπεδα στις περισσότερες οικονομίες που επλήγησαν από την κρίση. Μεγαλύτερος μετριασμός των μισθών είναι αναγκαίος στις οικονομίες αυτές μεσοπρόθεσμα για να αυξηθεί η απασχόληση και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μεγάλων ελλειμμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».
 
Στο μοντέλο που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΔΝΤ λαμβάνουν υπόψη, "...για σκοπούς προσομοίωσης έναν συντονισμένο, εξωγενή περιορισμό του ρυθμού αύξησης των μισθών κατά 2%".
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση