GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεψε την παράσταση η Ζωή...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πρώτη μαζική συγκέντρωση του κόμματος της ΛΑΕ, μετά τις εκλογές. Σκληρή επίθεση στην κυ...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πρώτη μαζική συγκέντρωση του κόμματος της ΛΑΕ, μετά τις εκλογές. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από την πρώην πρόεδρο της Βουλής.
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η πρώτη μαζική συγκέντρωση του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κεντρική εισηγήτρια της εκδήλωσης, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πολιτών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ξεσπάθωσε εναντίον των πολιτικών λιτότητας και εξαπέλυσε κατηγορίες για τις στρατηγικές της σημερινής κυβέρνησης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεντεύξεων του δημοτικού σταδίου Αιγάλεω ύστερα από πρωτοβουλία της επιτροπής ΛΑΕ Αιγάλεω. Στην είσοδο της αίθουσας, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην οποία προήδρευε η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή την έκθεση αυτή, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε την ομιλία της στην εκδήλωση δείχνοντας την έκθεση και λέγοντας χαρακτηριστικά «Σε λίγο θα διακινείται ως παράνομο υλικό. Γιατί κάποιοι αντί να διαγράψουν το χρέος, αποφάσισαν να διαγράψουν τα πορίσματα της επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους από την ιστοσελίδα της Βουλής».

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις του χρέους στη χώρα και στη ζωή των πολιτών. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την κ. Κωνσταντοπούλου να επιτεθεί στην σημερινή κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι παριστάνει την αριστερή ενώ ακολουθεί παρόμοια πορεία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Εξουθενώνεται ο λαός για πολλοστή φορά από μία κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή με το πρόσχημα ότι αυτή η εξουθένωση θα ανταλλαγεί στην πορεία με μία συζήτηση για το χρέος. Το Νοέμβριο του 2012 προσγειώθηκε στη Βουλή ένα πακέτο 870 σελίδων το οποίο αποτελούσε το δεύτερο μνημόνιο και θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντως. Ως αντάλλαγμα από τους δανειστές μας ήταν ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Την ίδια αφήγηση κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Φέρνει το τρίτο μνημόνιο με αντάλλαγμα να γίνει μια συζήτηση για το χρέος»

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και την ασυλία που χαίρει από την σημερινή κυβέρνηση καθώς ποτέ δεν προσκόμισε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν από την Επιτροπή του Χρέους.

Παράλληλα, από τα βέλη της δεν ξέφυγε ο σημερινός Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τον οποίο κατηγόρησε ότι προστάτευε εσκεμμένα τον κ. Στουρνάρα. «Ο κ. Φλαμπουράρης, είχε επιχειρήσει να με επηρεάσει και να μου πει μην τον ζορίσεις.Αυτά πρέπει να εξηγηθεί γιατί συνέβησαν και τί προωθούν.»

Για το χρέος, τόνισε ότι « Το χρέος αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το χειρότερο αποδείχθηκε και τεκμηριώθηκε, είναι ότι το χρέος αυτό ήταν μη βιώσιμο. Από το 2010 είχε διαπιστωθεί η έλλειψη βιωσιμότητας του και απο τον Μάρτιο του 2010 και αποτυπωθεί στα επίσημα αρχεία του ΔΝΤ και των οργάνων του.»

Σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν αμφιταλαντεύτηκε να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι « Δεν έφυγα από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με απόφαση της ηγεσίας του. Αυτήν την στιγμή ως ΣΥΡΙΖΑ συμπράττουν άνθρωποι που υπάρχουν αλλά και δεν υπήρχαν προηγουμένως στο κόμμα.»

Την συμπαράσταση της έδειξε για τις μαθητικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν  τονίζοντας ότι οι σημερινοί νέοι θα γίνουν γέροι και θα πληρώνουν ακόμα για ένα χρέος που δεν ευθύνονται. Αναφέρθηκε επίσης και στο δημοψήφισμα λέγοντας ότι ήταν περήφανη που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής την ημέρα που αποφασίστηκε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα στελέχη του ΛΑΕ, Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση