GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκ...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Δεκτά έγιναν κατά πλειοψηφία τα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στο σύνολό του. Το Ποτάμι καταψήφισε το άρθρο 2, επισημαίνοντας πως δεν έχει πρόβλεψη για τους μικροομολογιούχους.

Αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Κριτική και αντιπαραθέσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων κατά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έντονη κριτική δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση Γιάνης Βαρουφάκης. Τον κ. Βαρουφάκη υπερασπίστηκε παρεμβαίνοντας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη για να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την κατάσταση της οικονομίας.

"Δεν μπορεί να φταίει για όλα ο κ. Βαρουφάκης, σε λίγο θα φταίει που η εθνική Ελλάδας έχασε και εντός και εκτός από τα Νησιά Φερόε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών".

Υπέρ της συνέχισης της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, συντασσόμενος με την πρόταση του κ. Βορίδη, ενώ αναρωτήθηκε "εάν ο κ. Βαρουφάκης έχει ευθύνες για την επιστροφή των 11 δισ".

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "κράμα νεοφιλελυθερισμού και άσχετου κρατισμού" και υποστήριξε ότι εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση "θα πρέπει να αποκατασταθεί η οικονομική ασφάλεια προκειμένου να επανέλθουν οι καταθέσεις".

"Η συζήτηση του σημερινού Ν/Σ αποτελεί μια επιπλέον στροφή σας 180 μοιρών, σε ένα θέμα υψηλής λαϊκιστικής εκμετάλλευσης" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης και πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν προσκυνημένοι από τη μία και αδούλωτοι πατριώτες από την άλλη.

Ο κ. Δανέλης υποστήριξε ότι η σημερινή ανακεφαλαιοποίηση "μέσα σε πέντε μόλις μήνες από την προηγούμενη" ήταν αποτέλεσμα "του τυχοδιωκτισμού του κ. Βαρουφάκη και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης γενικότερα". Πρόσθεσε όμως ότι "αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να μην καταρρεύσει".

"Αν το νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί θα εξαϋλωθούν οι τράπεζες και οι καταθέσεις, ενώ η οικονομία θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.

Καταλήγοντας ζήτησε από την κυβέρνηση να εργασθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων με διαγραφή χρεών και επιμήκυνση των επιχειρηματικών δανείων ώστε να μπορούν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

"Το νομοσχέδιο κατοχυρώνει τη διαφάνεια" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, και πρόσθεσε ότι "δεν μπορούσε να συνεχιστεί η απόλυτη ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος".

Χαρακτήρισε σώφρονα πράξη το νέο σύστημα του εποπτικού ελέγχου, ενώ αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια είπε ότι αποτελεί "ιερή υποχρέωση απέναντι στα κοινωνικά στρώματα που δεν ευθύνονται σε τίποτε για αυτό το οποίο έγινε στη χώρα μας".

1 σχόλιο

  1. Αλί και τρισαλί στους Έλληνες.

    Εν έτι 2015 η Κυβέρνηση τους, Κυβέρνηση Σύριζα υπό την Πρωθυπουργία του Νενέκου Κυρίου Τσίπρα παραδίδει την Ελλάδα μας στα χέρια της Τουρκίας δια μέσω της λαθρομετανάστευσης υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα Οζάλ, ( Θα καταλάβουμε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες ανάμεσα στους οποίους πράκτορες μας θα τους κατευθύνουν αναλόγως )
    Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε ένας δικός τους πρωθυπουργός στην Ελλάδα και αυτός είναι ο Τσίπρας, αυτός που άνοιξε τα θαλάσσια σύνορα μας, αυτός που είπε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αυτός που χθες έστειλε στον Έβρο τις αριστερές δυνάμεις καταστολής να γκρεμίσουν τον φράχτη, αυτός που η Υπουργός του η Κυρία Τασία είχε πει σε σχετική ερώτηση από τηλεοράσεως τι θα γίνει με το κομμάτι του φράχτη που έπεσε με τις πλημμύρες, σιγά να μην ασχολήθούμε με αυτό! Αυτός που βασικό στέλεχος του Σύριζα και Περιφεριάρχης Ατικής είναι η Κυρία Δούρου, αυτή που στις πέντε Μαίου του 2012 στην Τουρκική εφημερίδα Tuday’s Zaman είχε δηλώσει ότι ο Σύριζα σε αντίθεση με την ΝΔ, και το Πασόκ όταν γίνει κυβέρνηση θα προστατεύσει τις Turkish Minorities, Τουρκικές μειονότητες, στην Ελλάδα.
    Να γιατί υπάρχει ο έρωτας μεταξύ του Τσίπρα και του Καραμανλή, γιατί και οι δυο είναι υπηρέτες του δόγματος Οζάλ, ο ένας ΝΕΝΕΚΟΣ καθιέρωσε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, άλλο το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί, τα προκαταρκτικά μαθήματα όμως έχουν γίνει από τηλεοράσεως, και ο άλλος ΝΕΝΕΚΟΣ άνοιξε τα σύνορα από Τουρκία για να έρθουν οι Μουσουλμάνοι κατακτητές…. Γιατί δεν πήγαιναν στα πλούσια Αραβικά ομογάλακτα κράτη? Γιατί τους στέλνουν σε εμάς? Έτσι μετά από λίγο θα μας παρουσιάσουν την ανάγκη να εφαρμοστεί η Τουρκική γλώσσα σε όλη την Ελλάδα, έτσι για ανθρωπιστικούς λόγους….Δυο ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
    Και δυστυχώς στην Ευρώπη υπάρχουν και άλλοι προδότες πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών που είτε παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας είτε δεν βλέπουν ότι στο μέλλον με την Ευρωπαϊκή υπογγενητικότητα δεν θα μιλάμε για Ευρώπη αλλά για Τουρκική Επαρχία.
    Από συστάσεως του Ελληνικού κράτους δεν δημιουργήθηκε Υπουργείο Μετανάστευσης ούτε καν τον καιρό που κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε η Πατρίδα μας από εργατικό δυναμικό τις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα, όμως ο Νενέκος Πρωθυπουργός μας Κύριος Τσίπρας το δημιούργησε, γιατί? Γιατί προφανώς ήξερε τι θα γίνει, ήξερε για τους Μουσουλμάνους κατακτητές, είχε πάρει τις εντολές από την Άγκυρα ή από όπου αλλού, η συνέντευξη της Δούρου λέει το πρώτο, ήξερε και ξέρει ότι αυτοί που υποκινούν τους Τζιχαντιστές είναι η Τουρκία το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, Τούρκος εισαγγελέας έκανε μήνυση στο Τουρκικό κράτος γι’αυτό.
    Τι απομένει, το Γουδί να ξαναγίνει τόπος κάθαρσης, η Καισαριανή να γίνει και αυτή τόπος κάθαρσης, το αίμα των αγωνιστών που ποτίζει το χώμα της να νοιώσει πως δεν χύθηκε άδικα, να μην πετύχει η Τουρκία αυτό που δεν πέτυχε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων…..εκεί είναι η θέση της ηγεσίας του Σύριζα, Εθνικά και συντεταγμένα.

    Υστερόγραφο, κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία ανάμεσα στα δωράκια που αντάλλαξε με τον Ερντογάν ήταν εκ μέρους του προς αυτήν μια θήκη για τα κοσμήματα της από το πετσί του Δασκαλογιάννη, και ένα πιστό αντίγραφο της σούβλας που σούβλισαν οι πρόγονοι του τον Αθανάσιο Διάκο, και η Μέρκελ του χάρισε φιλμάκια από τις εκτελέσεις Ελλήνων από τους πατριώτες της στην διάρκεια της Κατοχής. ( Γι’ αυτό και τα αυτάρεσκα γελάκια στις φωτογραφίες τους )
    Μαζί με αυτά και την υπόσχεση της ότι θα κάνει ό’τι μπορεί και είναι δυνατόν για να αποκτήσει η Ελλάδα Μουσουλμάνο όργανο της Τουρκίας Πρωθυπουργό μέσα στα επόμενα είκοσιπέντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση