GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διόρισαν γενική γραμματέα υπουργείου την κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

Την Έλενα Παπαδοπούλου, 30 ετών, διόρισε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώ...

Την Έλενα Παπαδοπούλου, 30 ετών, διόρισε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το γεγονός ότι πρόκειται για κόρη του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Παπαδόπουλου πάντως έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση επικαλείται το ότι η Έλενα Παπαδοπούλου είναι στενή συνεργάτης του υπουργού και έχει ήδη λάβει τα "διαπιστευτήριά της" κατά τη θητεία της στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο χειμώνα, σε επίπεδο Brussels Group, ενώ προτού αναλάβει καθήκοντα στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχε διατελέσει ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας
"Η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τοποθετήθηκε κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως είναι άξια. Γιατί δεν δόθηκε όμως η δυνατότητα και σε άλλους άξιους ανθρώπους να διεκδικήσουν τη θέση; Δεν περιμένουμε απάντηση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αποδεικνύει καθημερινά ότι αντιμετωπίζει την εξουσία ως λάφυρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Παπαδοπούλου στην εν λόγω θέση.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Έλενα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως εισαχθείσα υπότροφος του ΙΚΥ.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη και τα Διεθνή Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου (Msc in Economics/Finance) και Αθηνών (UoA Doctoral Program in Economics, MPhil in Economics) και ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στα γραφεία της Bloomberg στο Λονδίνο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Συνεργάστηκε ως οικονομολόγος - ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και κατόπιν εργάστηκε στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς ως ερευνήτρια και υπεύθυνη οικονομικών εκδόσεων. Στο πλαίσιο αυτό, επιμελήθηκε επιστημονικά δύο συλλογικούς τόμους για το δημόσιο χρέος.
Υπήρξε σύμβουλος διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης.
Παράλληλα με την εργασία της, ασχολήθηκε εκτεταμένα με τη μετάφραση και την επιμέλεια οικονομικών και πολιτικών κειμένων (εργαστήριο διορθωτών - επιμελητών του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης). ΕΤΕ+3,59% Υπό έκδοση είναι η μετάφραση του βιβλίου «Envisioning Real Utopias», του αμερικανού κοινωνιολόγου Έρικ Όλιν Ράιτ, σε συνεργασία με τον Λ. Κωτσονόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση