GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα η Κριμαία, λόγω δολιοφθοράς στους πυλώνες

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται για δεύτερη μέρα η Κριμαία. Μετά την πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης το Σάββατο - εξαιτίας δο...

Για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα η Κριμαία, λόγω δολιοφθοράς στους πυλώνες

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται για δεύτερη μέρα η Κριμαία. Μετά την πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης το Σάββατο - εξαιτίας δολιοφθοράς στους πυλώνες υψηλής τάσης – το 75% της χερσονήσου και και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες εξακολουθούν να μην έχουν χωρίς ρεύμα.  

Οι γεννήτριες παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα νοσοκομεία και σε άλλα ευαίσθητα κτίρια αλλά επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. 

Οι 4 πυλώνες βρέθηκαν κομμένοι και οι αρχές της Κριμαίας κάνουν λόγο για δολιοφθορά από Τατάρου, που αντιτάσσονται στην προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία. 

Οι ουκρανικές πηγές δεν έχουν πάρει θέση για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για τη δολιοφθορά ενώ οι Τάταροι αρνούνται κάθε ανάμειξη. 

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας Ukrenergo έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους κατεστραμμένους πυλώνες, σημειώνοντας πως η φύση των ζημιών δείχνει ότι πρόκειται για δολιοφθορά, πιθανόν «με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση