GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

ΔΩΡΟ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ. Ότι το θέατρο «Δημήτρης Χορν» φιλοξενεί την γερή φάρσα -έτσι την χαρακτήρισε ο συγγραφέας της Florian Zeller-...

Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ
ΔΩΡΟ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ. Ότι το θέατρο «Δημήτρης Χορν» φιλοξενεί την γερή φάρσα -έτσι την χαρακτήρισε ο συγγραφέας της Florian Zeller- «Ο μπαμπάς», το ξέρεις ήδη, αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι ποιος το βρήκε και το πρότεινε στον Σταμάτη Φασουλή ενθουσιάζοντάς τον.
O enikos.gr έρχεται λοιπόν να αποκαλύψει ότι το εν λόγω έργο το ανακάλυψε η «δαιμόνια»πάντα Ελένη Κούρκουλα.Με το που το είδε στο Λονδίνο,όπου  απέσπασε θεϊκές κριτικές όπως και στο Παρίσι όπου κέρδισε αρκετά βραβεία Moliere, έσπευσε να το προτείνει στον επιστήθιο φίλο της που δεν είχε βρει έργο ως τότε. Έψαχνε,στεκόταν σε δύο- τρία, κανένα όμως δεν τον «τρέλαινε» όπως τον «τρέλανε» ο «Μπαμπάς» που του έκανε «δώρο» η Ελένη του. Τώρα που η παράσταση κέρδισε κοινό και κριτικούς και που ο ίδιος πετυχαίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας σε αυτό,λέει πως τη το χρωστάει αυτό και καμαρώνει για την πολυαγαπημένη φίλη του.
15.30 Πάμε όμως και στα της παράστασης; Η «τραγική φάρσα» που μετέφρασε αλλά και που σκηνοθέτησε ο ίδιος, έχει βασικό του ήρωα τον Αντρέ που ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Η κόρη του η Άννα, βλέποντάς τον να μεγαλώνει, ανησυχεί πολύ. Αποφασίζει να συγκατοικήσουν. Η Αννα, ο μπαμπάς της και ο σύντροφός της.Εκεί αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα που άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο και άλλοτε γνήσια συγκίνηση. Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Εκτός από τα πρόσωπα, συγκρούεται το παρελθόν με το παρόν αλλά και με το μέλλον. Το δυνατό έργο έχει ένα μεγάλο ατού: Δεν βλέπουμε τη ζωή έτσι όπως είναι. Τη βλέπουμε με τα μάτια του μπαμπά.
Όλη η παράσταση είναι ένα υποκειμενικό πλάνο του ήρωα. Γι' αυτό, το ρόλο της κόρης και το ρόλο του συντρόφου της του Πιέρ, τον ερμηνεύουν τέσσερις ηθοποιοί. Δύο που είναι τα πραγματικά πρόσωπα (η Μαρίνα Ασλάνογλου στέκεται επάξια δίπλα του και διαθέτει ζηλευτή αμεσότητα και ακρίβεια και ο Κωνσταντίνος Κάππας πετυχαίνει μια απ’ τις καλύτερές του εμφανίσεις), αλλά και δύο που είναι εκείνα τα πρόσωπα που ο μπαμπάς βλεπει σαν Άννα και Πιέρ (ευθύβολη η Ελευθερία Μπενοβία και εύστοχος-αποτελεσματικός ο Κίμων Κουρής που διαθέτει έντονη σκηνική παρουσία].
15.40 ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ.Ρόλος ζωής είναι αυτός του Μπαμά για τον χαρισματικό Σταμάτη Φασουλή.Ο τρόπος που ντύνεται τον ήρωα ο οποίος πάσχει από άνοια είναι αξιοζήλευτος και υποδειγματικός! Σκληρές σκηνές και άλλοτε κωμικέςΈνας άνθρωπος που«χάνεται»ξεχνόντας. Οι κραυγές του είναι συναρπαστικές και οι σιωπές τουηχηρότατες.Ένας ηθοποιών αξιώσεων και μεγάλων επιδόσεων σε μια από τις πιο γερές ερμηνείες του που προσφέρει μέθεξη ψυχής.
15.44 Στον επόμενο τόνο ο Φασουλής θα γυρίσει στο Εθνικό για τον «Θάνατο του εμποράκου» [δες δικό μου αποκλειστικό της Απαγορευμένης] με πρωταγωνιστή του τον Πέτρο Φιλιππίδη,που τον καιρό  αυτό «τα σπάει»στο θέατρο Μουσούρη με το «Δάφνες και πικροδάφνες»και ετοιμάζεται να ξαναμπεί για γυρίσματα για τον νέο κύκλο του «Μη με σκας»που θα επιστρέψει στον Alpha απ’ τον Δεκέμβριο.
15.48 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.Το θες κι ένα παρασκήνιο από τον «Μπαμπά»;Το θες! Πληροφορίες μου λένε ότι η Μαρίνα Ασλάνογλου πριν «κλείσει»σε αυτόν είχε κάνει θετικότατες συζητήσεις με τον Νίκο Μαστοράκη να πρωταγωνιστήσει στη νέα του παράσταση «Τα παιδιά του ήλιου»,η οποία ανεβαίνει αύριο στο Υπόγειο του Τέχνης. Στην διαδρομή όμως ήρθε η πρόταση του Φασουλή για τον«Μπαμπά» και δεν μπόρεσε να την αρνηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση