GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τηλέφωνο ο Τσίπρας: Ζητά συναίνεση ή... συνενοχή;

"Κλειδώνει" η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό...

Στο τηλέφωνο ο Τσίπρας: Ζητά συναίνεση ή... συνενοχή;

"Κλειδώνει" η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ώστε να είναι στην ατζέντα το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, δεδομένου ότι την Κυριακή ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με μία εθνική θέση για το θέμα, ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται με μεγάλες επιφυλάξεις και προεξοφλώντας πως δεν θα κάνει καμία συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Το Ποτάμι αποδέχθηκε την πρόσκληση με πολύ σκληρή τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος δηλώνει a priori πως «τέλος τα δανεικά» παραπέμποντας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών του καλοκαιριού και τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων προσέρχεται με ανοιχτή θέση για τη σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ το ΚΚΕ όπως αναμενόταν απέρριψε εξαρχής το ενδεχόμενο συμμετοχής του γγ του, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς το Ασφαλιστικό αποτελεί «αιτία πολέμου» για τον Περισσό και αρνείται να μπει σε ουδεμία συζήτηση.

Από την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τονίζοντας στη συνέντευξή του στο Έθνος: Οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω πως οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία θα προχωρήσουν από την κυβέρνησή μας τα επόμενα 4 χρόνια, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ευχής έργον θα ήταν να προχωρήσουν με την ευρύτερη δυνατή σύνθεση και διάλογο» προσέθετε.

Παράλληλα, στο κυβερνητικό επιτελείο απορρίπτουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι αναζητούν συναίνεση λόγω του φόβου για νέους τριγμούς λόγω του ασφαλιστικού, υπενθυμίζοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν εφαρμοστικούς νόμους μίας συμφωνίας που υπερψήφισαν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως με την κίνηση αυτή «θα έρθουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους και θα φανεί ποιοι πολιτεύονται με στείρα αντιπολίτευση».  Πέραν τούτου, απορρίπτουν κατηγορηματικά τα κυοφορούμενα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, τα οποία έχουν προβάλλει μέχρι στιγμής τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παραπέμποντας σε διάλογο με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς σε περίπτωση που χρειαστεί κοινοβουλευτική στήριξη.

Οργή Μαξίμου για τα περί δανειστών!

Την οργή του πρωθυπουργικού γραφείου προκάλεσε το ρεπορτάζ του Mega για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ρεπόρτερ του καναλιού, τη σύγκληση του Συμβουλίου έχουν ζητήσει και οι δανειστές αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχουν στείλει και non paper προς το Μαξίμου ζητώντας από την κυβέρνηση να αναζητήσει συμμαχίες και συννενόηση με την αντιπολίτευση αφού και οι ίδιοι αντιλαμβανονται ότι το ασφαλιστικό είναι μια δύσκολη και μεγάλη μεταρρύθμιση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.

Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση