GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Εμείς ευχαρίστως να αναλάβουμε την προστασία των συνόρων με την Τουρκία

Τη σύσταση ενός ταμείου αρωγής για την Αφρική με στόχο την καταπολέμηση των αιτίων του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος από την...

Σουλτς: Εμείς ευχαρίστως να αναλάβουμε την προστασία των συνόρων με την Τουρκία

Τη σύσταση ενός ταμείου αρωγής για την Αφρική με στόχο την καταπολέμηση των αιτίων του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος από την αφρικανική ήπειρο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι η ΕΕ θα αναλάμβανε ευχαρίστως την προστασία των ελληνικών συνόρων.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης στη Βαλέτα της Μάλτας, σε μια πανηγυρική τελετή που έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ και χωρών της βόρειας Αφρικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Με το ειδικό αυτό ταμείο με κεφάλαιο ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτούνται προγράμματα και σχέδια για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Το αρχικό αυτό κεφάλαιο προέρχεται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Ισόποσα κονδύλια καλούνται να συνεισφέρουν από την πλευρά τους και οι χώρες μέλη της Ένωσης, εντούτοις μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι πενιχρή. Σύμφωνα με την Κομισιόν μόλις 25 από τις 28 χώρες μέλη έχουν προσφέρει προς το παρόν μόλις 78,2 εκατομμύρια.

Μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκε - σύμφωνα με τηDeutsche Welle - σχεδόν εξοργισμένος: «Συμβαίνει πάντα το ίδιο. Η ΕΕ κινητοποιείται, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταθέτουν προτάσεις, αλλά οι κυβερνήσεις των χωρών μελών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα».

Πέρα από το ταμείο βοήθειας, το σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε στη Βαλέτα με τις αφρικανικές χώρες περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το συντονισμό των δράσεων στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται και συμφωνίες επαναπροώθησης μεταναστών στις πατρίδες τους, οι οποίες δεσμεύονται να εντείνουν τον αγώνα κατά των διακινητών. Παράλληλα συμφωνήθηκε να διευρυνθούν οι δυνατότητες νόμιμης εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια, τόσο ατόμων που αναζητούν εργασία όσο και φοιτητών και καθηγητών που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής. Οι διαδικασίες χορήγησης βίζας αναμένεται να απλοποιηθούν. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης σε μια στενότερη συνεργασία προκειμένου να καταστεί δυνατή η πολιτική σταθεροποίηση χωρών της Αφρικής και να καταπολεμηθούν τα αίτια των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Σουλτς είπε ακόμα: «Η Ουγγαρία βρίσκεται παράλληλα και στην κορυφή των χωρών εκείνων που λένε ότι δεν εκχωρούμε αρμοδιότητες στην ΕΕ. Εάν είχαμε εμείς την αρμοδιότητα να προστατεύσουμε τα σύνορα στην Ελλάδα ή την Βουλγαρία, τότε θα προστατεύονταν. Εντούτοις χώρες όπως η Ουγγαρία επιμένουν οι εθνικές κυβερνήσεις, εν προκειμένω η ελληνική ή η βουλγάρικη, να έχουν την αρμοδιότητα. Εμείς θα αναλαμβάναμε ευχαρίστως την προστασία των συνόρων, για παράδειγμα προς την Τουρκία».

1 σχόλιο

  1. χα χα χα αχααχχχχχχχχχχχ....

    Μην βγει κάνεις και πει ΌΧΙ... είναι τίμιοι ΟΙ ΕΥΡΩ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ....ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2006-- SIEMENS---ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ-- σκάνδαλο Volkswagen, ΔΥΟ παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ .. ΥΠΟΒΡΎΧΙΑ που γέρνουν ...ΚΑΙ ΤΌΣΑ ΆΛΛΑ...που δεν θα έπρεπε να ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ... ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΈΝΑ ΚΡΆΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ ΈΧΟΥΝ ΔΏΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΆ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΝ ΚΡΑΤΏΝ ΤΟΥΣ...Η ΓΕΡΑΣΜΈΝΗ ΕΥΡΏΠΗ ΘΈΛΕΙ ΝΈΟ ΑΊΜΑ νέους δούλους---ανθρώπους να εργάζονται στα εργοστάσια τους για μια μπουκιά ψωμί....διαλύουν ΚΡΆΤΗ τα λεηλατούν, ΑΛΛΑ κάνουν και ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !!!! ΟΙ άνθρωποι βεβαία δεν ΦΤΑΊΝΕ, αλλά το αχόρταγο ΚΕΡΔΟΣ δεν καταλαβαίνει από ΑΥΤΆ... Και για να μην βγάζουμε και εμείς ως Ελληνες την ουρά μας απέξω ΠΟΣΟΥΣ μετανάστες ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΊ; ΠΟΣΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΤΖΑΜΠΑ;;;;ΜΑΝΩΛΑΔΕΣ ΓΕΜΆΤΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση