GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος συναγερμός στις Βρυξέλλες: Φάκελοι με ύποπτη σκόνη στο Μεγάλο Τζαμί

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στις υπηρεσίες ασφαλείας των Βρυξελλών όταν αρκετοί φάκελοι με ύποπτη λευκή σκόνη εντοπίστηκαν έξω από το...

Νέος συναγερμός στις Βρυξέλλες: Φάκελοι με ύποπτη σκόνη στο Μεγάλο Τζαμί

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στις υπηρεσίες ασφαλείας των Βρυξελλών όταν αρκετοί φάκελοι με ύποπτη λευκή σκόνη εντοπίστηκαν έξω από το Μεγάλο Τζαμί, το οποίο βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν το μεγαλύτερο τζαμί των Βρυξελλών και απέκλεισαν τη γύρω περιοχή ενώ η πυροσβεστική εκφράζει φόβους ότι η λευκή σκόνη που περιέχουν οι φάκελοι, ίσως είναι άνθρακας. 

"Ένα δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο του τεμένους, εντός του οποίου βρίσκονταν πολλοί φάκελοι που περιείχαν μια λευκή σκόνη" δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών, η πυραγός Αν Βίμπιν.

Άνθρακας, κάποιου είδους χημικό προϊόν, κάποιου είδους εκρηκτική ύλη; Καμιά υπόθεση δε μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Δύο δωμάτια του τεμένους σφραγίστηκαν και 11 άνθρωποι απολυμάνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για 9 πιστούς και 2 αστυνομικούς, που ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στον ναό, και οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Οι αναλύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα τουλάχιστον 6 ωρών, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η αστυνομία ωστόσο επισημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν δύο ή τρεις ημέρες για τα τελικά αποτελέσματα.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το δέμα δεν περιέχει κάποια ραδιενεργή ουσία.

Και άλλα τεμένη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο απειλών τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το Ατανταμούν στο Μόλενμπεκ Σεν Ζαν, που δέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας απειλητικά μηνύματα εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, με την υπογραφή «το Χριστιανικό Κράτος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση