GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς μια πεισματάρα Καλυμνιά ένωσε δυο αδέλφια απ’ τη Συρία...

Τη συγκλονιστική ιστορία του Ρούντυ, του 10χρονου Σύρου που έφτασε χθες τα ξημερώματα ασυνόδευτος από την Τουρκία μέσα στο δουλεμπορικό ...

Τη συγκλονιστική ιστορία του Ρούντυ, του 10χρονου Σύρου που έφτασε χθες τα ξημερώματα ασυνόδευτος από την Τουρκία μέσα στο δουλεμπορικό που ανατράπηκε ανοιχτά της Καλύμνου, παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός “Alpha” .
 Η Νίνα Γεωργιάδου από την Ομάδα Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Καλύμνου η οποία ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι όπου ήταν σε εξέλιξη η τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί, είδε τον μικρό Ρούντυ με τη φρίκη ζωγραφισμένη στα μάτια του. «Δεν είχε κανέναν να τον αγκαλιάσει. Τότε πήγα κοντά του και διαπίστωσα ότι το παιδί ταξίδευε μόνο του. Και έτσι όπως προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας- το αδύναμο χέρι βοήθειας, αλλά αυτό που μπορούμε-το κάναμε μια τεράστια αγκαλιά και το απλώσαμε γύρω από τον Ρούντυ». 
Ο μικρός είχε στο λαιμό του ένα πλαστικό σακουλάκι με ένα αριθμό κινητού. Ήταν το τηλέφωνο του 25χρονου αδελφού του Καράμ, πρόσφυγα στη Σουηδία. 
 Η νησιώτισσα εντόπισε τον μεγάλο αδελφό στη Σουηδία ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς και σήμερα τα δυο αδέλφια συναντήθηκαν στο σπίτι της στην Κάλυμνο. «Πραγματικά χωρίς αυτούς θα ήμασταν χαμένοι. Είναι τόσο καλοί άνθρωποι. Έκαναν πολλά για μας» λέει συγκινημένος στην κάμερα ο 25χρονος Καράμ για την οικογένεια της Καλυμνιάς δεύτερης μάνας τους! 
Το απόγευμα πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους. Ζει σε μια σκηνή έξω από το βομβαρδισμένο σπίτι τους στο Χαλέπι. 
Η γυναίκα από τη Συρία, θέλησε να μιλήσει στη νησιώτισσα που έσωσε το γιό της. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους η κ. Γεωργιάδου προσπάθησε να καθησυχάσει την μητέρα τον δύο παιδιών. Της είπε πως τα παιδιά της είναι σε καλά χέρια. «Δεν μπορεί να είναι καλύτερα από τα χέρια της μάνας τους, αλλά επειδή είμαι κι εγώ μάνα, της είπα πως το σπίτι μας, είναι σπίτι τους. Της είπα να είναι ήσυχη. Να ξέρει ότι το σπίτι μας και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές και πως όσο ζούμε και υπάρχουμε θα ξέρουν ότι έχουν μια δεύτερη οικογένεια, ένα δεύτερο σπίτι». 
Η κ. Γεωργιάδου απηύθυνε έκκληση μέσω της τηλεόρασης στην πολιτεία προκειμένου να ξεπεραστεί η χρονοβόρα διαδικασία της γραφειοκρατίας και γρήγορα να επανενωθεί η οικογένεια…. 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο πατώντας εδώ (στο 22:05΄) 

1 σχόλιο

  1. Αλί και τρισαλί στους Έλληνες.

    Εν έτι 2015 η Κυβέρνηση τους, Κυβέρνηση Σύριζα υπό την Πρωθυπουργία του Νενέκου Κυρίου Τσίπρα παραδίδει την Ελλάδα μας στα χέρια της Τουρκίας δια μέσω της λαθρομετανάστευσης υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα Οζάλ, ( Θα καταλάβουμε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες ανάμεσα στους οποίους πράκτορες μας θα τους κατευθύνουν αναλόγως )
    Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε ένας δικός τους πρωθυπουργός στην Ελλάδα και αυτός είναι ο Τσίπρας, αυτός που άνοιξε τα θαλάσσια σύνορα μας, αυτός που είπε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αυτός που χθες έστειλε στον Έβρο τις αριστερές δυνάμεις καταστολής να γκρεμίσουν τον φράχτη, αυτός που η Υπουργός του η Κυρία Τασία είχε πει σε σχετική ερώτηση από τηλεοράσεως τι θα γίνει με το κομμάτι του φράχτη που έπεσε με τις πλημμύρες, σιγά να μην ασχολήθούμε με αυτό! Αυτός που βασικό στέλεχος του Σύριζα και Περιφεριάρχης Ατικής είναι η Κυρία Δούρου, αυτή που στις πέντε Μαίου του 2012 στην Τουρκική εφημερίδα Tuday’s Zaman είχε δηλώσει ότι ο Σύριζα σε αντίθεση με την ΝΔ, και το Πασόκ όταν γίνει κυβέρνηση θα προστατεύσει τις Turkish Minorities, Τουρκικές μειονότητες, στην Ελλάδα.
    Να γιατί υπάρχει ο έρωτας μεταξύ του Τσίπρα και του Καραμανλή, γιατί και οι δυο είναι υπηρέτες του δόγματος Οζάλ, ο ένας ΝΕΝΕΚΟΣ καθιέρωσε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, άλλο το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί, τα προκαταρκτικά μαθήματα όμως έχουν γίνει από τηλεοράσεως, και ο άλλος ΝΕΝΕΚΟΣ άνοιξε τα σύνορα από Τουρκία για να έρθουν οι Μουσουλμάνοι κατακτητές…. Γιατί δεν πήγαιναν στα πλούσια Αραβικά ομογάλακτα κράτη? Γιατί τους στέλνουν σε εμάς? Έτσι μετά από λίγο θα μας παρουσιάσουν την ανάγκη να εφαρμοστεί η Τουρκική γλώσσα σε όλη την Ελλάδα, έτσι για ανθρωπιστικούς λόγους….Δυο ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
    Και δυστυχώς στην Ευρώπη υπάρχουν και άλλοι προδότες πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών που είτε παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας είτε δεν βλέπουν ότι στο μέλλον με την Ευρωπαϊκή υπογγενητικότητα δεν θα μιλάμε για Ευρώπη αλλά για Τουρκική Επαρχία.
    Από συστάσεως του Ελληνικού κράτους δεν δημιουργήθηκε Υπουργείο Μετανάστευσης ούτε καν τον καιρό που κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε η Πατρίδα μας από εργατικό δυναμικό τις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα, όμως ο Νενέκος Πρωθυπουργός μας Κύριος Τσίπρας το δημιούργησε, γιατί? Γιατί προφανώς ήξερε τι θα γίνει, ήξερε για τους Μουσουλμάνους κατακτητές, είχε πάρει τις εντολές από την Άγκυρα ή από όπου αλλού, η συνέντευξη της Δούρου λέει το πρώτο, ήξερε και ξέρει ότι αυτοί που υποκινούν τους Τζιχαντιστές είναι η Τουρκία το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, Τούρκος εισαγγελέας έκανε μήνυση στο Τουρκικό κράτος γι’αυτό.
    Τι απομένει, το Γουδί να ξαναγίνει τόπος κάθαρσης, η Καισαριανή να γίνει και αυτή τόπος κάθαρσης, το αίμα των αγωνιστών που ποτίζει το χώμα της να νοιώσει πως δεν χύθηκε άδικα, να μην πετύχει η Τουρκία αυτό που δεν πέτυχε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων…..εκεί είναι η θέση της ηγεσίας του Σύριζα, Εθνικά και συντεταγμένα.

    Υστερόγραφο, κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία ανάμεσα στα δωράκια που αντάλλαξε με τον Ερντογάν ήταν εκ μέρους του προς αυτήν μια θήκη για τα κοσμήματα της από το πετσί του Δασκαλογιάννη, και ένα πιστό αντίγραφο της σούβλας που σούβλισαν οι πρόγονοι του τον Αθανάσιο Διάκο, και η Μέρκελ του χάρισε φιλμάκια από τις εκτελέσεις Ελλήνων από τους πατριώτες της στην διάρκεια της Κατοχής. ( Γι’ αυτό και τα αυτάρεσκα γελάκια στις φωτογραφίες τους )
    Μαζί με αυτά και την υπόσχεση της ότι θα κάνει ό’τι μπορεί και είναι δυνατόν για να αποκτήσει η Ελλάδα Μουσουλμάνο όργανο της Τουρκίας Πρωθυπουργό μέσα στα επόμενα είκοσιπέντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση