GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας...

Το προσφυγικό και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναμένεται να είναι τα δύο κρίσιμα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικώ...

Το προσφυγικό και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναμένεται να είναι τα δύο κρίσιμα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να είναι άμεση η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να γίνει αυτό μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει και πριν από λίγες ημέρες τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα θέματα για τα οποία θα επιδιωχθεί συνεννόηση είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η συνταγματική αναθεώρηση, η παιδεία και η δημόσια διοίκηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα έχει στην ατζέντα του 3 θέματα:

1. Η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό να είναι μακράς πνοής και σταθερή και για αυτό τον λόγο το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να χρειάζεται τη γνώμη των κομμάτων.

2. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε δεσμεύσεις που θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, οπότε στο τραπέζι θα πέσει και συνολικά το θέμα της διαπραγμάτευσης.

3. Θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό ζήτημα και τις θέσεις της Ελλάδας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας που θα γίνει αυτή την Κυριακή.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει αργά το απόγευμα από τη Ρώμη η σύγκλιση του Συμβουλίου, μετά τις συνεννοήσεις που θα κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, μπορεί να γίνει είτε το Σάββατο ή από την Τρίτη και μετά όπου ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι όπου θα μετέχει στο παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Χθες Τετάρτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συνεδρίασε με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την οποία δρομολογείται ευρύς και ουσιαστικός διάλογος. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρουσίασε το προσχέδιο του νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση που θα ρυθμίζει το ζήτημα της αξιολόγησης, της επιλογής προϊσταμένων και διευθυντών και της στελέχωση όλου του δημόσιου τομέα με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ευρύ διάλογο και για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα: Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συμμετέχουν τα κόμματα, στην Επιτροπή Διαλόγου με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που εντρυφούν στα ζητήματα εκπαίδευσης.

4 σχόλια

  1. Στην Αργεντινη οι "μεταρρυθμισεις" του ασφαλιστικου και οι "ιδιωτικοποιησεις" δεν ηταν σχεδιασμενες απο την κυβερνηση του Menem αλλα απο τις ιδιωτικες τραπεζες JP Morgan και Citibank των γνωστων τοκογλυφων

    THE SHOCK DOCTRINE NAOMI KLEIN PAGE 167
    * In January 2006, long after Cavallo and Menem were out of office, Argentines received some surprising news. It turned out that the Cavallo Plan wasn't Cavallo's at all, nor was it the IMF's: Argentina's entire early-nineties shock therapy program was written in secret by JP Morgan and Citibank, two of Argentina's largest private creditors. In the course of a law­ suit against the Argentine government, the noted historian Alejandro Olmos Gaona uncov­ered a jaw-dropping 1,400-page document written by the two U.S. banks for Cavallo in which "the policies carried out by the government from '92 on are drawn up . . . the privatization of utilities, the labour law reform, the privatization of the pension system. It is all laid out with great attention to detail. . . . Everyone believes that the economic plan pursued since 1992 was Domingo Cavallo's creation, but that's not the way it is."

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALLIΑNZ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ψοφησουμε για το κωλοευρω και την κωλοενωση των τοκογλυφων !
    DEFAULT & EXIT
    “FUCK THE €U”
    “FUCK THE €URO”
    “FUCK THE BANK$T€R$"
    "FUCK THE ROTH$CHILD$"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ;
    ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ

    ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

    ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ" ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα πάνε στο δ----ο οι παραμυθατζήδες,κλέφτες,απατεώνες,τρομοκράτες και τα αρχιλαμόγια του συριζα.
    Όλα αυτά που κάνουν και έχουν κάνει ελπίζω να τα πληρώσουν ακριβά σύντομα.
    Η κότα ο αλέξης να πάει μόνος του στο πάκη και να λένε μαζί τα κατορθώματα τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση