GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαϊκή Ενότητα: Επιβάλλεται νέο "χαράτσι" προς όφελος των τραπεζιτών

Για «νέο "χαράτσι" που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό προς όφελος των τραπεζιτών», με την ανακεφαλιοποίηση των τραπεζών, ενώ ...

Λαϊκή Ενότητα: Επιβάλλεται νέο
Για «νέο "χαράτσι" που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό προς όφελος των τραπεζιτών», με την ανακεφαλιοποίηση των τραπεζών, ενώ «μετατίθεται στο προσεχές μέλλον το καυτό πρόβλημα των "κόκκινων δανείων"», κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα.
«Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προωθείται με απαράδεκτες διαδικασίες-εξπρές από την κυβέρνηση Τσίπρα στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, φορτώνει για πολλοστή φορά στις πλάτες του ελληνικού λαού το βάρος της διάσωσης των τραπεζιτών, οι οποίοι οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη χρεοκοπία, ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύει ακόμη βαρύτερα το οικονομικό μέλλον της χώρας στους δανειστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνει ακόμη πως «το μόνο που θα αλλάξει με τη νέα επανακεφαλαιοποίηση είναι τα ποσοστά συμμετοχής των Ελλήνων και των ξένων μεγαλομετόχων» ενώ «μετατίθεται στο προσεχές μέλλον το καυτό πρόβλημα των "κόκκινων δανείων", με το φάσμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, που απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, να έρχεται ακόμη πιο κοντά».
«Οι σαρωτικές αλλαγές που δρομολογούνται στη διοίκηση του ΤΧΣ και, στη συνέχεια, των συστημικών τραπεζών, παραδίδουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα -και μέσω αυτού, τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις που χρωστούν στις τράπεζες- στους δανειστές (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM)», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα και «καταγγέλλει το νέο "χαράτσι" που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό προς όφελος των τραπεζιτών και την υποθήκευση της ελληνικής οικονομίας» και «καλεί τους εργαζόμενους σε ένα ευρύτατο μέτωπο αγώνα για την άμεση εθνικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τη λειτουργία τους υπό κοινωνικό έλεγχο. Για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα, που θα προβεί στην αναγκαία διαγραφή και γενναία ρύθμιση των χρεών στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα εξασφαλίσει τη ζωτικά αναγκαία ρευστότητα για μια οικονομική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση