GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πένθιμη καλημέρα σήμερα...

Panagiotis Louskos Πένθιμη καλημερα σημερα... (ακολουθεί ενα μακροσκελές κείμενο προσωπικής άποψης και καταγραφής της ατομικής μου εμ...

Panagiotis Louskos

Πένθιμη καλημερα σημερα...

(ακολουθεί ενα μακροσκελές κείμενο προσωπικής άποψης και καταγραφής της ατομικής μου εμπειρίας , για όσους εχουν λιγο χρονο και θέλουν να δουν διαφορετικα τα χθεσινοβραδυνα γεγονότα)...

Εχω την ανάγκη να μοιραστώ μερικες σκέψεις μου μαζι σας αυτες τις δύσκολες στιγμές .

Ειχα την ευκαιρία τα τελευταία 4 χρονια να ζήσω απο πολυ κοντα ολη την εξέλιξη της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης .
Ταξίδεψα σχεδόν σε ολες αυτες τις χώρες πριν , κατα την διάρκεια αλλα και μετα , εκει οπου αυτο το κίνημα γεννήθηκε και αναπτύχθηκε .
Εμεινα και έζησα πολυ καιρο σε κοινωνίες που προσπάθησαν με ενα πρωτόγονο τροπο ,ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ , να περάσουν απο την καταπίεση απολυταρχικών και βάναυσα σκληρών καθεστώτων , σε μορφές δημοκρατίας , που ομως ηταν άγνωστες στους πολίτες τους μέχρι εκείνες τις στιγμές .
Εντυπωσιάστηκα απο το αρχικό πνεύμα της επανάστασης (spirit of revolution ) , παρακολουθώντας ολόκληρες κοινωνίες ν αναπτυσουν ενα πρωτογενές ρεύμα αλληλεγγύης ενότητας και συμμετοχής .
Εντυπωσιάστηκα απο την ανάπτυξη ενός μεγάλου ρεύματος επαναπατρισμού , εξόριστων απο τα καθεστώτα νέων ανθρώπων , νέων επιστημόνων που είχαν για πολλες δεκαετίες ζήσει σε Δυτικές αναπτυγμένες κοινωνίες .
Αφήνοντας πισω καριέρες , οικογένειες και ολες τις ανεςεις του Δυτικού τρόπου ζωής προτίμησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να συμμετάσχουν στον δύσκολο δρομο εκδημοκρατισμού που ειχε αρχιςει να ανοίγεται .

Δυο ηταν τα χαρακτηριστικά εκείνης της φάσης μετάβασης που εγω διέκρινα :
1) Οι αρχικοί πυρήνες της Αραβικής Άνοιξης ηταν όντως οι σκληρές Ισλαμιστικές ομάδες .
Αυτες είχαν εκπαίδευση αλλα και εξοπλισμό .
2) Η ψευδαίσθηση του , power to the people , που πρακτικά αυτο μεταφράστηκε στο , power to the guns .

Αυτα τα δυο , αλλα και απουσία σχεδίων μετάβασης , με την ταυτογχρονη έλλειψη ηγετικών προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο , στην κρίσιμη αυτη περίοδο , άφησε τελείως ελεύθερο το πεδίο να κυριαρχήσουν οι πιο σκληρές ισλαμικές οργανωμένες ομάδες που εκμεταλευόμενοι την αρχική τους συμμετοχή στην εξέγερση επέβαλαν με την ανεξελεγκτη παρουσία των όπλων την παντοδυναμία τους .
Κατέλαβαν ολα σχεδόν τα κέντρα εξουσίας , εκμεταλλεύτηκαν τον φυσικό ΠΛΟΥΤΟ των χωρών τους και ανέπτυξαν ενα ιςχυρο δυκτιο σχέσεων μεταξύ τους .

Ολες οι προοδευτικές προσωπικότητες και φωνές απομονώθηκαν και στοχοποιήθηκαν .
Ο ΦΟΒΟΣ ηταν παντα το εργαλείο επιβολής της εξουσίας τους .
Ειχα την <<τύχη>> ν αντιληφθώ τι ειναι αυτο το συναίσθημα εκείνη την μαύρη Παρασκευη της εκτέλεσης του Αμερικάνου Πρέσβη στην ΒΕΓΓΑΖΗ .

Απο την άλλη μεριά η απουσία της διεθνούς κοινότητας , η αμηχανία την κρίσιμη στιγμή της μετάβασης , ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας και του ΕΡΝΤΟΓΑΝ , που αφού εγκατέλειψε την Ευρωπαϊκή στρατηγική , δημιούργησε ενα αφανές δυκτιο σχέσεων και εξοπλισμού όλων αυτων των σκληρών θρησκευτικών ομάδων , επέτειναν την αστάθεια στις περιοχές αυτες και ουσιαστικά συνέβαλαν στην δημιουργία του κατάλληλου εδάφους ώστε να μετατραπούν ολες αυτες οι ομάδες σε παρακλάδια του ISSIS.

Σημερα ανοίγοντας τον υπολογιστή μου βρήκα δεκάδες μήνυματα απο πολυ σοβαρούς ανθρώπους και επιστήμονες απο αυτες τις χώρες .
Μηνύματα αλληλεγγύης στα θύματα του Παρισιού , αλλα και μηνύματα αγωνίας και απελπισίας μην τυχόν και η Διεθνής Κοινότητα θεωρήσει οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αυτων των χωρών ειναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ .
Μηνύματα που εξέφραζαν το παράπονο οτι τα θύματα του Παρισιού ειναι ΙΔΙΑ με τα χιλιάδες αθώα θύματα που σφαγιαζονται και εκτελούνται καθημερινά στις χώρες τους , για να επιβληθεί η εξουσία του φόβου , των σκληρών Τζιχαντιστων , χωρις καμία ουσιαστική αντίδραση και βοήθεια της Διεθνούς Κοινότητας .
Ζητούν να μεταφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινη γνώμη οτι σημερα ειμαστε ΟΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ , αλλα ταυτογχρονα ειμαστε και ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΟΙ , ΟΛΟΙ ΛΙΒΥΟΙ , ΟΛΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ κλπ κλπ......
έΜόνον ετσι μπορουμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ , απέναντι στην επιβολή του ΣΚΤΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ και της ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ , που απειλεί πια τον παγκόσμιο πολιτισμό .

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΥΤΩΝ .
Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΧΗ .
Η χωρα μας εχει την μοναδική ευκαιρία να προτείνει ενα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών στα ευρωπαϊκά και διεθνή φορα και να εκμεταλλευτεί δυο δεδομένα :
1) Την γεωστρατηγική της θεση στην περιοχή και
2) Τον σεβασμο , την αγάπη και την αποδοχή που τρέφουν για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ ολες αυτες οι χώρες .

Αισθήματα που αν δεν τα ζήσει κανεις απο κοντα ειναι πολυ δύσκολο να τ αντιληφθεί .
Σχεσεις που οικοδομήθηκαν με πολυ κόπο στον Αραβικό κόσμο και φέρουν την υπογραφή του μεγάλου ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που ακούει στο όνομα ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , σύμφωνα με την γνώμη όλων των σοβαρών προσωπικοτήτων αυτων των χωρών .

Εαν η χωρα μας προσχωρήσει στο ξενοφοβικό ρεύμα που θα θελήσουν οι δυνάμεις της αντίδρασης τοσο στην ΕΥΡΩΠΗ οσο και στην Πατριδα μας να περάσουν τοτε θ απωλέσει ολα τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που διαθετει αυτη την στιγμή .
Εαν επικρατήσει και σ εμας ο φόβος που φαινεται οτι ηδη υπάρχει ως φυσικη αντίδραση , στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες , εαν συναινεσουμε στο κλείσιμο των συνόρων των Ευρωπαϊκών κρατών και τελικά οδηγήσουμε σε απομόνωση ολες αυτες τις χώρες , τοτε θα ειμαστε εμεις τα θύματα .

ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ .
ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ .
ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΡΙΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ...κλπ ...κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση