GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ! "Κρύφτηκαν" Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης...

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι βρίσκεται έγινε  κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απουσία του Κώστα Καρ...

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι βρίσκεται έγινε  κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν ότι αποδέχονται τον ορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν νωρίτερα, προκειμένου το κόμμα να πάει το συντομότερο ξανά σε εσωκομματικές εκλογές.

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μπορεί να βοήθησε στην εκτόνωση όμως κατά την άποψη πολλών δείχνει και ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, επέλεξαν να "κρυφτούν" (στρουθοκαμηλίζοντας) για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή κρίση που διαλύει τη ΝΔ... 

«Θεωρώ ότι ευθύνη έχουμε όλοι μας διότι δεν κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε την διεξαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος, το να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι ανεύθυνο. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε την ενότητά μας. Γι’ αυτό ζητώ από τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα και το αδιέξοδο», τόνισε στην πρώτη του ομιλία ως μεταβατικού προέδρου της ΝΔ ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη και διαβεβαίωσε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση του ρόλου του, προσθέτοντας ότι «δεν θα λειτουργήσω ούτε ως αντιπρόεδρος, ούτε ως προσωρινός πρόεδρος, θα λειτουργήσω ως στρατιώτης του κόμματος».
Αναφερόμενος στην αναβολή της εκλογής έκανε λόγο για «οργανωτικό φιάσκο το οποίο έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς αντί να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την πληγωμένη αξιοπιστία της παράταξής μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ενότητα θα τη διασφαλίσει η εκλογή νέου προέδρου
Την άμεση ολοκλήρωση της προεκλογικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δική του παρέμβαση και ζήτησε κάλπες το αργότερο στις 6 Δεκεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας με δύο μόνο άρθρα, ώστε να μην προσωποποιούνται οι διαφορές και δεύτερο να μην ζητείται η ανάμιξη των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών στις εσωκομματικές διαφορές.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εκλογές ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου

Ο κ. Τζιτζικώστας στην εισήγησή του ζήτησε εκ νέου συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι όπως είπε ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει το συντομότερο δυνατό μια συνδιάσκεψη που θα παρουσιαστούν οι θέσεις των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ. Παράλληλα αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη για τον κώδικα δεοντολογίας και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το ταχύτερο δυνατό ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να ψηφίσουμε κατά μίας συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Να αποφασίσει η ΚΟ ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης και συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κ.Γεωργιάδης, δέχθηκε όμως κριτική κυρίως από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Τζαβάρα για την πρόταση αυτή, στη λογική ότι δεν μπορεί η ΚΟ να δεσμεύσει σε αυτές τις συνθήκες τον όποιο επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Δύο προτάσεις σε ψηφοφορία
Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις: Η μία αφορά παραίτηση της ΚΕΦΕ και εκλογή πεντεμελούς επιτροπής της ΚΟ που θα αναλάβει χρέη εφορευτικής και η δεύτερη πρόταση, που κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας, αφορά σε πάγωμα της διαδικασίας, σύγκληση τακτικού συνεδρίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο. Με την πρόταση Δένδια συμφώνησαν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Θόδωρος Καράογλου.

2 σχόλια

  1. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960!!! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    Ν Βράχος

    Συνεχίζουν την καταστροφή τα Καραμανλάκια.
    Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρώ. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.
    * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.
    * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
    *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
    *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.
    *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισ. από 178 που ήταν το 2004?.
    * Πως ''γεννήθηκε '' ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ ! με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?
    *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό το οικονομικό χάος.
    *Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?
    *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
    *ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής και ανίκανος?
    Τόσο πολύ αισθητή είναι η απουσία της δικαιοσύνης.
    Και η παρούσα κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ κάνουν τα πάντα, προκειμένου να ''αθωώσουν'' τον εθνικό εγκληματία Καραμανλή.
    Που αλλού ακούστηκε, ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής (παυλόπουλος) να επιλέγεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο εθνικός συκοφάντης , ψεύτης, μπουρδολόγος Πάνος ΚαΜένος εντελώς, να ''επιβραβεύεται για την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή στη διάλυση της χώρας και την χρεοκοπία της?
    Όρθιοι, 230 και πλέον βουλευτές , επίορκοι , υπόλογοι και μη χειροκροτούσαν ΟΡΘΙΟΙ τις επιλογές Παυλόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου?
    Τέτοια αναισθησία, αδιαφορία και προκλητική επίδειξη αντεθνικής συμπεριφοράς, προς τους , και από τους ανθρώπους που ''δημιούργησαν'' το σημερινό ΧΑΟΣ με την συνεχή πενταετή τους παραπληροφόρηση, υπονόμευση και εθνικό ξεπούλημα?
    Και ύστερα ψάχνουμε και βρίζουμε τους τοκογλύφους και τους νταβατζήδες?
    Και ύστερα μας φταίνε οι ξένοι, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την κυβέρνηση των λαοπλάνων ''εθνικοσοσιαλιστών'' να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία τόσο πρόστυχα και ανθελληνικά ανέτρεψαν ενώ ήδη είχαν αρχίσει να αποδίδουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι νόμοι που είχε ψηφίσει?
    Τελικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπεύθυνος Έλληνας πολίτικος, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, που να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να ''σαλπίσει'' εθνική συναίνεση και κοινό αγώνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΕΙΜΑΣΤΕ…ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ!
    Ν.Μαν

    Η δεξιά, δεν είναι και δεν έχει ιδεολογία. Υπάρχει η ακραία δεξιά συνήθως της νύχτας, και η…άλλη δεξιά της ημέρας και την κονκάρδας που καλύπτεται πίσω από ‘’Ελληνοθρησκευτικό της’’ προσωπείο, που το χρησιμοποιεί σαν άλλος..ΖΟΡΟ, μεταμφιέζεται ανάλογα με την περίσταση, είτε σε πρόβατο, είτε σε δράκο. Η Δεξιά προσπαθεί να εμφανισθεί σαν η μοναδική ελπίδα που μια ζωή ..σώζει τη χώρα από το κακό εαυτό της, που δεν είναι άλλος από την ίδια την δεξιά. Το μόνο πρόβλημά τους είναι η ΜΑΣΑ της εξουσίας. Δεν άλλες διαφορές που να τους δημιουργούν ιδεολογικά ή άλλα προβλήματα. Γι αυτό μέσα στο 30% περίπου, βρίσκονται όλοι. Κύριο μέλημα η εξουσία και κύρια ιδεολογία η δεξιοκρατία.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ
    Είναι το ίδιο πολιτικά διεφθαρμένοι, όποιο τμήμα της και αν .. ακουμπήσεις. Είναι όλοι μαζί και..καθένας χώρια προκειμένου να μη ’’σκορπίσουν τα πρόβατα’’
    Όταν λές Σαμαράς, σε τι διαφέρει από τον Καμμένο, τον Μιχαλολιάκο, τον Καρατζαφέρη, τον Αβραμόπουλο, τον Στυλιανίδη, τον..Καραμανλή, τη Ντόρα, τον Μητσοτάκη τον Αβέρωφ, την ΕΡΕ, την Χρυσή αυλή , το παρακράτος;
    Απλούστατα, υπάρχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία της Λερναίας δεξιάς. Είναι όλοι τους οι αιώνιοι προικοθήρες της εξουσίας. Είναι οι αιώνιοι σταυροδότες της αγραμματοσύνης και ‘’μισθοφόροι της κάλπης’’.
    Μικρή υπενθύμιση:
    Επί πλέον η Χρυσή αυλή, δηλαδή η άκρα δεξιά, είναι οι γνωστοί-άγνωστοι πράκτορες του παρακράτους της δεξιάς, που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για να εκτελεί τις εντολές του διεθνούς συστήματος φασισμού, των ντόπιων και ξένων τραπεζών , εφοπλιστών, εμπόρων όπλων και ναρκωτικών, άσπρης σάρκας και σκόνης.Για να παραπληροφορεί τους Έλληνες και να τους έχει διαρκώς σε ανασφάλεια και φόβο ώστε ο Σαμαράς να περάσει και να εφαρμόσει όλα του τα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων.
    Κι ύστερα ..πάλι θα τους.. κάνει ‘’ πατριώτες και εθνικόφρονες’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση