GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε τελικά θα ξεκινήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ;

Από τον Χρήστο Γιασκουλίδη. Την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των χιλιάδων σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ, προκαλεί η παρατεταμένη κ...

Από τον Χρήστο Γιασκουλίδη.

Την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των χιλιάδων σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ, προκαλεί η παρατεταμένη καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων. Το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί την έναρξη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας και οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ να περιμένουν με αγωνία από μέρα σε μέρα τις ανακοινώσεις του υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Μετά την τρομερή καθυστέρηση για τις προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, τώρα έρχεται και η παρατεταμένη καθυστέρηση για την έναρξη των μαθημάτων, μια που και η ημερομηνία που διέρρεε από κάποιους κύκλους για έναρξη την εβδομάδα που διανύουμε διαψεύστηκε, με αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των χιλιάδων σπουδαστών που ήδη φοιτούν σε Δημόσια ΙΕΚ οι οποίοι δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, αλλά και οι νέοι σπουδαστές να μην ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τους.

Ένα σημαντικό θέμα παραμένει και το πώς θα γίνει η αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, μια που πολλά παιδιά εργάζονται τα πρωινά (τα μαθήματα των ΙΕΚ είναι απογεύματα) και έτσι δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο να παραταθεί το οράριο λειτουργίας, με δεδομένο πως θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις δουλειές τους, κάτι το οποίο και θα ήταν καταστροφικό για τα εισοδήματά τους. Η λύση που ακούστηκε ότι θα γίνονται μαθήματα και τα Σάββατα, είναι ίσως πιο εφικτή, αλλά σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και δώσει άμεσα λύση στο θέμα της έναρξης μαθημάτων στα Δημόσια ΙΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση