GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση στη ΝΔ και οι κυβερνητικές αβεβαιότητες

Andreas Kapsambelis Οι θλιβερές εξελίξεις στη ΝΔ σημειώνονται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται επί ξυρού ακμής και στ...

Andreas Kapsambelis
Οι θλιβερές εξελίξεις στη ΝΔ σημειώνονται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται επί ξυρού ακμής και στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της καλείται να συμφωνήσει σε νέα οδυνηρά μέτρα εντός των αμέσως προσεχών εβδομάδων.
Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρωτοφανή κρίση των τελευταίων ημερών, εκ των πραγμάτων αυτο το σκηνικό διευκολύνει τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Όχι μόνο διότι μπορεί να επιχαίρει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αλλά και να αυξάνει την πίεση προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση που θέλει από την υπόλοιπη Βουλή.
Οι δανειστές έχουν θέσει ασφυκτική προθεσμία έως το τέλος του έτους για συμφωνία επί του ασφαλιστικού το οποίο εξελίσσεται σε νέα βραδυφλεγή βόμβα για την κυβέρνηση. Καθώς μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών -που έχει το ίδιο χρονοδιάγραμμα ώστε να αποφευχθεί το κούρεμα καταθέσεων- είναι προφανές ότι η χώρα συνεχίζει να ζει υπό το καθεστώς απειλών.
Μάλιστα οι διαρροές ότι ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να εισηγηθεί ακόμη και σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ενισχύουν το συμπέρασμα ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί υπέρ του την κατάσταση και -υπό το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πολύς διαθέσιμος χρόνος- να καλύψει τις δικές του αδυναμίες μέσω της αποσύνθεσης της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση