GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα στην Τουρκία, για να γίνει ο Ερντογάν ... Σουλτάνος

Την διεξαγώγη δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία εξήγγειλε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, τρει...

Δημοψήφισμα στην Τουρκία, για να γίνει ο Ερντογάν ... Σουλτάνος
Την διεξαγώγη δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία εξήγγειλε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο και την αυτοδυναμία που πέτυχε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στις εκλογές της Κυριακής.
"Η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα για αλλαγή του συντάγματος ώστε να δημιουργήσει ένα εκτελεστικό προεδρικό σύστημα και πο συζητήσεις για το θέμα αυτό θα επιταχυνθούν την προσεχή περίοδο" δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ξεκάθαρα πριν τις εκλογές του Ιουνίου ότι αν το ΑΚΡ έβαγινε αυτοδύναμο, ο ίδιος θα ενίσχυε στο, υπέρτατο βαθμό τις προεδρικές εξουσίες του.
Τον Ιούνιο απέτυχε αλλά ο απόλυτος έλεγχος του κοινοβουλίου που πέτυχε την Κυριακή το Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την ανάδειξη του Ερντογάν σε σύγχρονο σουλτάνο.
Καθώς όμως η δημοκρατία είναι πάνω από όλα για τον Τούρκο πρόεδρο, ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι αυτό δεν θα γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού.
"Ένα θέμα όπως το προεδρικό σύστημα δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς το έθνος. Αν ο μηχανισμός απαιτεί ένα δημοψήφισμα, τότε εμείς θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα," είπε ο Καλίν στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση