GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Άρειο Πάγο η συνέχεια του... σίριαλ Πανούση

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γιάννης Πανούσης περνά το κατώφλι του Αρεί...

Στον Άρειο Πάγο η συνέχεια του... σίριαλ Πανούση
Ένα εικοσιτετράωρο μετά την κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γιάννης Πανούσης περνά το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες του ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, καθώς και πως πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταθέτει σήμερα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα ο οποίος, μετά τις καταγγελίες του, διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων μεταξύ των οποίων βία κατά πολιτικού ή της κυβέρνησης το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη βία κ.α.

Ο κ. Πανούσης καταθέτοντας χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έδωσε το στίγμα του, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο ότι τον στοχοποίησε. Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένος να ζητήσει σήμερα από τον εισαγγελέα να του δοθούν οι κασέτες με τις επίμαχες συνομιλίες.

"Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν καταστραφεί διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική... Gate και βάλτε ότι άλλο θέλετε", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος αναφερόμενος στις αιτιάσεις του κ. Πανούση έκανε λόγο για "αλήθειες που θυσιάζονται στο βωμό των σκοπιμοτήτων".

Ο πόλεμος μεταξύ τους μαίνεται, με τη δικαιοσύνη να καλείται na ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης, καθώς στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Δασούλα βρίσκονται και όσα αναφέρουν σε μηνυτήρια αναφορά τους οι υπουργοί Ν. Παρασκευόπουλος και Ν. Τόσκας για τη διαρροή εγγράφων με συνομιλίες στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποδίκου ως μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς. Μια μηνυτήρια αναφορά που ο Γιάννης Πανούσης χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην   περίπτωση που διακριβωθεί η γνησιότητά των επίμαχων εγγράφων  θα διερευνηθούν αδικήματα όπως υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας με βάση ειδικό νόμο που αφορά τους υπαλλήλους της ΕΥΠ (πλημμελήματα) ενώ θα διερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες εκείνων που έκαναν  χρήση αυτών των εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση