GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ πίσω από την επίθεση στο Μάλι

Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλ Μουραμπιτούν, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, «είναι αν...

Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ πίσω από την επίθεση στο Μάλι

Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλ Μουραμπιτούν, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, «είναι αναμφίβολα πίσω» από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μαλί, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. 

Ο Λε Ντριάν επισήμανε ότι ο Μπελμοχτάρ, τον οποίο «αναζητούν πολλές χώρες εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται αναμφίβολα πίσω από αυτήν την επίθεση, παρά το ότι δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα».

Η Al-Mourabitoun, μια ομάδα που δρα στο βόρειο Μαλί και απαρτίζεται κυρίως από Άραβες και Τουαρέγκ, δημοσίεσε ένα μήνυμα στο Twitter λέγοντας ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Radisson Blu Hotel. Ηγέτης της οργάνωσης Αλ Μουραμπιτούν ήταν ο Αλγερινός βετεράνος μαχητής Μόχταρ Μπελμόχταρ, που φέρεται να σκοτώθηκε τον Ιούνιο σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ. Η AQIM είχε αργότερα διαψεύσει τον θάνατό του.

Στο μεταξύ οι σοροί 27 ανθρώπων βρέθηκαν εντός του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τους κυανόκρανους του ΟΗΕ, και μπορεί να βρεθούν και άλλα θύματα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας εξετάζουν το κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση