GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογή προέδρου ΝΔ και επιστροφή όσων έχουν αποχωρήσει

Από τον Βασίλειο Πανταζή. Αξκός ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων. Νέα Δημοκρατία . Ένα κόμμα σε συ...

Από τον Βασίλειο Πανταζή.
Αξκός ε.α. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων.

Νέα Δημοκρατία.
Ένα κόμμα σε συνεχή πτώση. Ήττα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ήττα τον Ιανουάριο του 2015, ήττα στο δημοψήφισμα, ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ίσως οι συνεχείς ήττες να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που οφείλεται στα τερατώδη ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαχείριση των μνημονίων, στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και στηναδυναμία ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, κάτι που βαραίνει τα μεγαλόσχημα κομματικά στελέχη τα οποία αναπαυμένα στις όποιες καρέκλες τους δυσκολεύονται να δουν την ανάγκη πραγματικής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του κόμματος.
Όμως η ήττα συνδυάζεται από τη συνεχή απώλεια των παραδοσιακών ψηφοφόρων, τα οποία απογοητευμένα από την τελματώδη κατάσταση μετακινούνται σε άλλα κόμματα ακόμη και αντιθέτου ιδεολογίας αγωνιώντας για την κατάσταση της Πατρίδας περισσότερο ίσως από όσο αγωνιούν όσοι κατέχουν κομματικά ή πολιτικά αξιώματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο μόνο τμήμα του πληθυσμού στο οποίο πήγε σχετικά καλά το κόμμα είναι οι συνταξιούχοι, χάνοντας το παραγωγικό κομμάτι το οποίο ουσιαστικά είναι και αυτό το οποίο καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα μιας δεξιάς παράταξης.
Έτσι βλέπουμε καθημερινά να ματώνει το κόμμα από απώλειες όχι μόνο από τα λαϊκά στρώματα αλλά και από τις άλλες τάξεις αφού δεν υπάρχει ένδειξη ότι μπορεί να αποτελέσει τον πόλο που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο ανασυγκρότησης.
Θα μου πείτε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι άριστο και μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση εξόδου από την κρίση. Δεν θα διαφωνήσω. Εξάλλου τα προγράμματα όλων των κομμάτων θεωρητικά μπορούν να αποτελέσουν αυτό το αναγκαίο σπινθήρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αλλά,. Αλλά τα προγράμματα χρειάζονται ηγέτες αποφασισμένους να συγκρουστούνμε κατεστημένα, με κέντρα αποφάσεων, με «συμμάχους», με, με, με. Τρανό παράδειγμα το πρόγραμμα Τσίπρα το οποίο έγινε χαρτοπόλεμος για αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό πιόνι το οποίο κινείται με βάση τις εντολές που δέχεται. Και όχι ένα απλό πιόνι αλλά ένα επικίνδυνο κομμάτι της σκακιέρας το οποίο μόνο κακό έχει προκαλέσει μέχρι τώρα και μόνο κακό θα προκαλέσει εφόσον συνεχίσει να κυβερνά χωρίς κανένα αντίβαρο.
Και αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. δεν είναι το αντίβαρο. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει παγιδευτεί στις πρόσφατες προεκλογικές αποφάσεις της, με τις οποίες δείχνει να έχει αποφασίσει να παραδώσει τον Τσίπρα στα αποτελέσματα των ενεργειών του τα οποία βιώνει ήδη η Ελληνική οικογένεια. Δηλαδή «λογική του ώριμου φρούτου». Με τη διαφορά ότι ο λαός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ούτε δευτερόλεπτο μέχρι να αντιληφθούν όλοι τους πραγματικούς σκοπούς της κυβέρνησης Τσίπρα και να αξιώσουν το γρήγορο τέλος της.
Γιαυτό οι εκλογές προέδρου της Ν.Δ. έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί αφού κάθε ημέρα παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ένα καρφί στην σχεδόν νεκρή Ελληνική οικονομία.
Έστω όμως και στις 22 Νοεμβρίου πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή. Μια εβδομάδα ακόμη θα δημιουργήσει και κλίμα διχασμού στο κόμμα αλλά και θα επιτρέψει την ανενόχλητη κυβερνητική ενασχόληση του Τσίπρα.
Αυτές οι εκλογές όμως αποτελούν για τη ΝΔ και μια τεράστια ευκαιρία να διώξει από επάνω της τη μυρωδιά του αποστεωμένου κόμματος το οποίο δεν έχει σχέδιο και δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες του λαού, αλλά είναι ένας οργανισμός ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών ανθρώπων οι οποίοι δεν δείχνουν ικανοί να συγκινήσουν τον απλό πολίτη για να τους εμπιστευθεί το μέλλον του με αποτέλεσμα να φυλλοροεί το κόμμα προς κάθε κατεύθυνση.
Λύση; Ναι υπάρχει. Υπάρχει και για το κόμμα αλλά κυρίως για τον Ελληνικό λαό.
Σέβομαι την ιστορία του καθενός υποψηφίου, αλλά τα δεδομένα υπάρχουν και δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς. Κανείς από τους υποψήφιους οι οποίοι αποτέλεσαν βασικά στελέχη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν και εγκαταλείπουν καθημερινά το κόμμα προς κάθε κατεύθυνση.
Ο μόνος ο οποίος διαπιστώνω έχει τη δυναμική, την πρόσφατη ιστορία αλλά και τη δυνατότητα να επαναφέρει στις τάξεις του κόμματος όσους αποχώρησαν γιατί διαπίστωσαν τη μετακίνηση του κόμματος από τις αρχές του και την ιστορία του και όχι μόνο, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μου κάνει εντύπωση η θέληση τόσων πολιτικών φίλων που είτε μαζί ιδρύσαμε και στελεχώσαμε το κόμμα των αποστράτων (Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας) είτε έχουν μετακινηθεί κυρίως στους ΑΝΕΛ και τη Χ.Α. αλλά και μικρότερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, να επιστρέψουν και να βοηθήσουν σαν απλοί στρατιώτες τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο να αναδημιουργήσει το κόμμα και να το ξανακάνει φορέα εμπιστοσύνης ακόμη και για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ιδίως όσοι δουλέψαμε και προσπαθήσαμε να πείσουμε τον Ελληνικό λαό για την ανάγκη δημιουργίας κανόνων πρώτα μέσα στα ίδια τα κόμματα, έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί θέσεις μας όπως οκταετής θητεία, ασυμβίβαστο Υπουργού - Βουλευτή, επαναφορά αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλογή του από το λαό κ.λ.π. , έχουν γίνει σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Είμαι σίγουρος πλέον ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει προτεραιότητα την επαναφορά της ΝΔ σε καλούπια σύγχρονου πατριωτικού Ευρωπαϊκού κόμματος ώστε αυτή να αποτελέσει το βατήρα από τον οποίο θα εκτοξεύσουμε την Πατρίδα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα, σε δρόμους ευημερίας που αξίζουν στον πολύπαθο λαό αλλά και στην ιστορία και τις δυνατότητες της Ελλάδας μας.
Γιαυτό από την πρώτη στιγμή προσέτρεξα δίπλα του και προσπαθώ να μεταφέρω τα πιστεύω μου σε όλους όσους με ακολούθησαν και όσους με εμπιστεύονται γνωρίζοντας ότι η εμπλοκή μου στην πολιτική σκηνή έχει μοναδικό βραβείο την ικανοποίηση ότι έκανα το καλύτερο δυνατό μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε για τα παιδιά μου, τα παιδιά των φίλων μου και όλα τα Ελληνόπουλα.
Και πραγματικά χαίρομαι γιατί βλέπω το ίδιο στο βλέμμα και του Απόστολου Τζιτζικώστα και του επιτελείου του αλλά και σε όλους όσους έχουν αποφασίσει να δώσουν μια ευκαιρία ακόμη στη ΝΔ να γίνει αυτό που όλοι χρειαζόμαστε.
Και είμαι σίγουρος ότι η εκλογή του θα δείξει ότι η χώρα διαθέτει το προσωπικό που θέλει να δουλέψει για αυτήν χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα ή αξιώματα.
Χρειάζεται όμως όλοι να πιέσουμε τους εαυτούς μας να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν από εμάς να κάνει αυτά που εμείς θέλουμε να γίνουν. Και πρώτοι οι νέοι οι οποίοι πρέπει να δουν πέρα από τις πρόσκαιρες πολιτικές συμμαχίες στις οποίες κάποιοι τους εντάσσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιδιώξεις.
Γιαυτό πιστεύω ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρέπει να είναι πρόεδρος της Ν.Δ. και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Και για αυτό θα παλέψουμε. Και φαίνεται πλέον ότι θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση