GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ! Οι πρώτες διώξεις για το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο Μηλιάκου - Πανταλάκη...

Σε επισφαλές δάνειο που χορηγήθηκε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, κατέληξαν οι εισαγγελικές αρχές αναφορικά με σκέλος του σκανδάλου τη...

Σε επισφαλές δάνειο που χορηγήθηκε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, κατέληξαν οι εισαγγελικές αρχές αναφορικά με σκέλος του σκανδάλου της Αγροτικής Τράπεζας, προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πρώτων 27 προσώπων.

Πρόκειται για υπαλλήλους της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματίες, σε βάρος των οποίων η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε διώξεις, μεταξύ άλλων για κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, φαίνεται πως το διάστημα 2007 - 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών, προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις. Και αυτό -κατά τη δικογραφία- παραβλέποντας το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα. Η περίοδος 2007-2011 περιλαμβάνει τόσο κυβέρνηση Καραμανλή με διοικητή της ΑΤΕ τον Δ. Μηλιάκο όσο και την κυβέρνηση Παπανδρέου με διοικητή τον Θόδωρο Πανταλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ, μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση, ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Αν και η συγκεκριμένη υπόθεση διαβιβάζεται πλέον σε ανακριτή, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τους ελέγχους και άλλων φακέλων με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση