GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταθέτει εκ νέου ο Πανούσης στον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο θα επανέλθει αύριο το μεσημέρι ο Γιάννης Πανούσης, καθώς δεν ολοκλήρωσε την κατάθεση του ενώπιον του αντεισαγγελέα Δ. Δ...

Καταθέτει εκ νέου ο Πανούσης στον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο θα επανέλθει αύριο το μεσημέρι ο Γιάννης Πανούσης, καθώς δεν ολοκλήρωσε την κατάθεση του ενώπιον του αντεισαγγελέα Δ. Δασούλα που ερευνά τις καταγγελίες του ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, καθώς και πως πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Ο πρώην υπουργός άνοιξε την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων και οι πέντε ώρες της σημερινής κατάθεσής του δεν ήταν αρκετές για να καλύψει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης. Γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την κατάθεση του αύριο.

Βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο, ο Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που ερευνά ο εισαγγελικός λειτουργός και αφορά στη μήνυση των δυο υπουργών της κυβέρνησης για τη διαρροή "διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ.

“Η εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της”, είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: “Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ΄ τη Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του πρώην υπουργού γίνεται με παράθεση γεγονότων με χρονολογική σειρά, δηλαδή από τις παλιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί στο Πανεπιστήμιο (2009) και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του την ίδια περίοδο. Μετά την παράθεση των περιστατικών εκτιμάται ότι θα γίνει σύνδεση των συγκεκριμένων περιστατικών με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού. Ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες.

Όσον αφορά στις παλαιότερες επιθέσεις, η μεν τοποθέτηση μηχανισμού δικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορούμενους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, η δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί, καθώς τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση