GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνίδα ερευνήτρια δημιούργησε ηλεκτρονικά τριαντάφυλλα

Ομάδα ερευνητών  στη Σουηδία, με τη συμμετοχή της Ελληνίδας, Ελένης Σταυρινίδου, κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά ...

Ελληνίδα ερευνήτρια δημιούργησε ηλεκτρονικά τριαντάφυλλα
Ομάδα ερευνητών  στη Σουηδία, με τη συμμετοχή της Ελληνίδας, Ελένης Σταυρινίδου, κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά φυτά, τοποθετώντας ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα με σύρματα και τρανζίστορ μέσα σε ζωντανά τριαντάφυλλα.
Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάγκνους Μπέργκρεν και την δρα Ελένη Σταυρινίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», χρησιμοποίησαν το αγγειακό σύστημα και τα φύλλα των τριαντάφυλλων για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δημιουργία ηλεκτρονικών φυτών μπορεί να έχει διάφορες μελλοντικές εφαρμογές στο πεδίο των βιοηλεκτρονικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση