GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ακόμη σύλληψη για τη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό

Οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν την Τετάρτη στην Βηρυτό έναν Λιβανέζο ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με την πολυαίμακτη διπλή βομβιστική επ...

Μια ακόμη σύλληψη για τη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό

Οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν την Τετάρτη στην Βηρυτό έναν Λιβανέζο ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με την πολυαίμακτη διπλή βομβιστική επίθεση στην νότια Βηρυτό της περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πηγή στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας.

Το απόγευμα της12ης Νοεμβρίου, δύο άνδρες πυροδότησαν διαδοχικά εκρηκτικά που είχαν ζωστεί σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Μπουρτζ αλ-Μπαρατζνέ στη νότια Βηρυτό, προκαλώντας τον θάνατο 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 200 ανθρώπων. Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Την Κυριακή οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τη σύλληψη 11 ανθρώπων, ανάμεσά τους οκτώ Σύρων, για πιθανές σχέσεις με τους βομβιστές-καμικάζι. Την ίδια μέρα ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νόχαντ Μασχνούκ ανακοίνωσε αρχικά τη σύλληψη «επτά Σύρων και δύο Λιβανέζων», αναφέροντας ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να σταλούν πέντε βομβιστές αυτοκτονίας σε ένα νοσοκομείο στα νότια προάστια. Αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν ακόμη ένας Λιβανέζος και ένας διακινητής που φέρεται να βοήθησε ορισμένους από τους δράστες να περάσουν τα σύνορα από το έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, «ο πρώτος ομολόγησε την εμπλοκή του στο σχεδιασμό, μαζί με άλλους, της επίθεσης των βομβιστών-καμικάζι και στη μεταφορά ενός από τους βομβιστές από το συριακό έδαφος» στο Λίβανο και την παράδοση των εκρηκτικών υλών. Όπως τόνισε η πηγή έλαβε εντολές «από ένα ηγετικό στέλεχος του ΙΚ της Συρίας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας Παλαιστίνιος που φέρονται να συνδέεται με τις επιθέσεις.

Την Παρασκευή – μια μέρα μετά τις επιθέσεις – ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ταμάμ Σαλάμ συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας και συναντήθηκε τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. «Αν σας έλεγα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους παρόμοιες επιθέσεις, θα σας έλεγα ψέματα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σαμίρ Μόκμπελ.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι Σύροι και Λιβανέζοι συνελήφθησαν λόγω υποψιών περί εμπλοκής τους στις επιθέσεις, χωρίς όμως να αναφερθεί σε σύλληψη Παλαιστινίου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι έρευνες για τις βομβιστικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει στις συλλήψεις και άλλων προσώπων, που δεν συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις, και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση